Tor Magne Anton Aaseth: – Er du tydelig og trygg, rådmann Flacké?

Rådmann i Lunner, Dag Flacké.

Rådmann i Lunner, Dag Flacké. Foto:

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Ja, for det sa du i november 2016 til Mitt Ryfylke da du var rådmann i Hjelmeland, før du kom til Lunner, at du trodde du var dét. I «Hadeland» 15. november 2019, da du foreslo å kutte 30 årsverk innen helse, sa du at «vi har ikke dårlig råd». Spørsmålet er hvordan kan vi bruker disse pengene til beste for våre innbyggere.» og «vi har hatt noen gode år, blant annet har vi hatt større skatteinntekter enn budsjettert.» Du viste til et årlig budsjett på 550 millioner kroner.

Så hvorfor da gjennomføre de reduksjonene innen helse og mestring som du gjør i for eksempel Tomtervegen omsorgsboliger? Det er slett IKKE til beste for oss som bor her.

I november 2016 sa du «eg har alltid hatt eit hjarte for å jobbe for dei som treng det aller mest.» Men hvordan er ditt hjerte nå, i 2020, Dag Flacké? Mitt Ryfylke skrev også den gang at du «ville gjerne være med på å setje dine fotavtrykk i utviklinga.»

Ja, du sa faktisk også at du «veit gjerne mest om kva veg me bør gå på». Ja, du fikk jo nesten hele Lunner kommunestyre med på dine planer nå 18. juni.

«Det kan somme gonger bli for mykje fokus på enkeltsaker», sa du i november 2016. Du kjenner deg i slekt med folkeslaget der ein sjelden bruker store ord, skreiv avisa i 2016. Men «som rådmann må ein alltid ligge litt framfor folk flest», sa du den gang. Vel, hvilket samfunn og levekår her i Lunner er det du vil innføre – egentlig?

15. november 2019 sa du at «vi må regne med klager til Fylkesmannen på uforsvarlighet» om situasjonen her i Lunner. Ja, det har vi sørget for at du får, og kanskje får du klager fra andre også.

«Eg veit det er å banne i kyrkja, men me må av og til ta upopulære val», sa du i 2016. Hvorfor må du det? Er det for å «setje dine fotavtrykk i utviklinga»?

Prøv å tenke litt på andre som ikke er så ressurssterke og har din helse og økonomi.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken