Fylkesmannen: TV-aksjonen for et varmere samfunn

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

DebattTV-aksjonen NRK 2018 går til Kirkens Bymisjon. Årets aksjon er en felles og nasjonal dugnad mot utenforskap. Aksjonen har fått navnet «Mindre alene sammen».

Fylkesmannen er så heldig å være fylkesleder for TV-aksjonen, og vil med dette oppfordre opplendinger til å engasjere seg, som bøssebærere der det trengs, og som givere.

Med TV-aksjonen skal vi bidra til et varmere og mer inkluderende samfunn med rom for alle. Pengene som samles inn skal gå til å skape 700.000 møter mellom mennesker.

Møtene skal bidra til å motvirke utenforskap, endre liv og forbedre livskvalitet. Det kan skje gjennom et varmt måltid og noen å snakke med, en seng for en natt, en sjanse å prøve seg i ny jobb eller bare å møte en som ser deg og inviterer deg inn.

Det er mange måter å være utenfor på. Fra å mangle en seng å sove i, til å være utenfor arbeidsliv eller sosiale fellesskap. Dette rammer ikke bare enkeltpersoner, men gir ringvirkninger for hele befolkningen.

Kirkens Bymisjon ser gjennom sitt arbeid et voksende utenforskap i Norge. Det er mennesker som av ulike grunner og på ulike måter opplever å stå på utsiden. Derfor er årets TV-aksjon en dugnad som inviterer inn til fellesskap.

Den totale rekkevidden av tiltakene er anslått til å kunne nå 700.000 mennesker direkte, spredd over byer og tettsteder landet rundt. I tillegg kommer effekten tiltakenes ringvirkninger har på nærmiljø og samfunn over tid.

Resultatet av TV-aksjonen vil bety mye for de enkeltmenneskene som får et møtested å gå til, og en følelse av tilhørighet. Målet for aksjonen er også at den skal bidra til en positiv spiral i det norske samfunnet, og føre til rausere holdninger i møter mellom ulike mennesker.

Et mer inkluderende samfunn oppnås gjennom de helt konkrete prosjektene, men også gjennom å samle nasjonen til en dugnad for fellesskap og mot utenforskap.

TV-aksjonen som tradisjon – i korthet:

  • TV-aksjonen har blitt arrangert en søndag i oktober hvert år siden 1974. I år går TV-aksjonen av stabelen 21. oktober.
  • Årets TV-aksjon går til Kirkens Bymisjons arbeid for å skape et varmere samfunn ved å åpne dører skape flere møtesteder for mennesker som har falt utenfor.
  • NRK TV-aksjonen er verdens største innsamlingsaksjon. Hvert år besøker 100 000 bøssebærere samtlige av Norges 2,3 millioner husstander.
  • Over 7000 frivillige jobber fram mot aksjonsdagen for å mobilisere 100 000 bøssebærere.
  • Siden 1974 har det norske folk samlet inn over sju milliarder kroner som har gitt titalls millioner mennesker livsviktig hjelp.

Det er imponerende å se at så mange stiller opp som bøssebærere og frivillige over det ganske land år etter år. Sammen gjør vi verden til et litt bedre sted for hvert år som går, og for hver TV-aksjon vi gjennomfører.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags