Frekkhetens nådegave Tyrdal!

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Leserbrev

Ordfører Tyrdal besitter tydeligvis frekkhetens nådegave. I portrettintervjuet sier han at de rødgrønne overtok en ”økonomiplan i ubalanse”. Legg merke til at han IKKE sier at han overtok en økonomi i ubalanse. Det ville i så fall vært en grov usannhet. Økonomiplanen kan være i ubalanse hvis forutsetningene er for optimistiske. Men under borgerlig styre var i det minste økonomien i balanse.

Det første de rødgrønne gjorde da de overtok i 2011 var å bringe også økonomien i ubalanse ved å vedta en rekke dyre vedtak. Finansiert bare delvis ved en økning i eiendomsskatten som de dyrt og hellig hadde lovet å ikke øke!

Fakta er at gjennomsnittlig netto driftsresultat for Lunner i perioden 2008-2011 var 2,8%, bedre enn både sammenlignbare kommuner, Opplandet og landsgjennomsnittet. I den perioden de rødgrønne har styrt har det samme resultatet i gjennomsnitt vært på 0,6%, dårligere enn vår gruppe, Oppland og landet. I tillegg har gjeld pr innbygger steget med hele 10,000 kroner de første tre årene de rødgrønne har styrt kommunen mens veksten fra 2008-2011 var 6,000 kroner. Hva er det ordføreren ikke forstår av dette? Eller forstår han det og sier noe annet? Hva som er verst vet ikke jeg!

Hvordan klarte de borgerlige å få orden på økonomien? Gjennom Balanse 2010, i samarbeid med de ansatte men uten AP, ble det gjennomført upopulære, men nødvendige nedskjæringer og innsparinger.

Vi advarte tidlig i inneværende periode mot den utviklingen vi så komme og ba ordføreren iverksette nødvendige tiltak. Dette evnet de rødgrønne ikke. Det var lett å bruke penger man ikke hadde, men å gjennomføre nødvendige tiltak var mye vanskeligere.

Det første de rødgrønne gjorde da de overtok i 2011 var å bringe også økonomien i ubalanse ved å vedta en rekke dyre vedtak

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags