Gå til sidens hovedinnhold

Kjære Viggo

Artikkelen er over 5 år gammel

June P. Martinsen Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Det er mange grunner til å føle resignasjon og avmakt nå om dagen. Men Lunner-politikken er neppe kandidat til en topplassering over årsaker til dette. I Lunner fører vi stort sett saklige debatter og klarer å bli enige om mye, tross ulike politiske utgangspunkt.

Det er vanskelig å komme utenom kommunesammenslåing i årets valgkamp. I avisspaltene kan det synes som at "alle", foruten Gran bygdeliste, vil at Lunner og Gran skal bli én kommune. Mens du, og noen flere med deg, påpeker at begrunnelser som at "alle tjenester blir bedre" ikke er godt nok grunnlag for å stemme "ja".

Veit ikke om jeg gidder....  

Jeg tviler ikke på at utredningene som er gjort i forkant er grundige og basert på fakta. Jeg forstår ikke beskyldningene om at noen skulle konkludere med at sammenslåing vil være positivt for våre to kommuner ut fra "egne ideer og antakelser". Derimot har jeg ikke problemer med å forstå at noen konkluderer med at sammenslåing er bra for våre to kommuner. De fleste konkluderer ut fra egne erfaringer i kombinasjon med kunnskap. Men selv er jeg usikker.

Jeg synes det er et vanskelig valg. Alle utredninger til tross, det er vanskelig å spå om hvilke konsekvenser våre valg får i framtida. Og selv om det er forbedringspotensial i vår kommune, er det jammen også et godt sted å bo sånn som det er i dag. Heldigvis er det plass til både tilhengere av og tvilere til kommunesammenslåing i Lunner Arbeiderparti. Og vi i partiet kommer til å stemme etter egen overbevisning, eller mangel på sådan, ved årets valg. Det synes jeg du også burde gjøre, Viggo!

Så skal du være trygg på at vi i Lunner Arbeiderparti lytter til det rådet vi får av deg og resten av innbyggerne. Det går vi til valg på.

June Persdatter Martinsen

6. kandidat, Lunner Arbeiderparti

Kommentarer til denne saken