Ransak politikken

Bilde av Stein Buan fra facebook

Bilde av Stein Buan fra facebook

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Stein Buan


Politikkens veger er ikke uransakelige. De er tvert om ransakelige. Og når jeg ransaker, ser jeg at 94 prosent av medlemmene i kommunestyret i Lunner sier ja til kommunesammenslåing. Dette er så lite representativt at jeg får sorg. Blant oss i fotfolket er motstanden betydelig større, til tross for at ”ettablissemanget”, fra regjering til kommunale komiteer, presser på for ja . Kanskje du ved valget skal tenke litt stort rundt dette, og gi din stemme til utfordrerpartiet Rødt? Vi skal bestrebe oss på å være en tydelig røst fra grunnplanet.

Mer ransaking: Forskjellen mellom overklasse og grunnplan øker i Norge. Offentlig statistikk viser at stadig flere norske barn vokser opp i familier med inntekt under den definerte fattigdomsgrensa. Samtidig øker antall millionærer og milliardærer. Jeg minner også om at kuttene i formueskatten som er gjennomført, ville vært nok til å finansiere gratis tannhelsetjeneste til alle.

Alle politikere veit dette, men det snakkes ikke om. Slike grunnleggende trekk, av største betydning for deg og meg, ligger helt framme i pannebrasken når vi utvikler vår politikk. Kanskje du skal ransake deg sjøl litt, og gi Rødt en sjangs?

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags