Mer tog eller mer vei?

Halvard Klevmark,

Halvard Klevmark, Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

LeserbrevFagbevegelsen hadde invitert Ap, SV og SP til togmøte i forbindelse med sommertogets stopp på Gran. Ingen andre partier var invitert, men De Grønne mener at temaet, tog, er så viktig at vi inviterte oss selv som tilhørere.

Gjennomgangstonen var at det ønskes mer satsning på tog. Det er vel og bra, men det ble ikke forklart hvor pengene skal komme fra. I uttalelse til NTP hadde de samme partiene på fylkestinget mulighet til å prioritere tog foran vei, men gjorde det ikke. Det gjorde derimot Miljøpartiet De Grønne.

Ja, vi ønsker sikre veier, og reduksjon på etterslepene, men ikke videre tilrettelegging for mer bilbruk. Godstransporten på veiene har økt med seks prosent siste året og faller sammen med at det stadig investeres i større vei mellom de store byene. Vi stilte partiene spørsmål om de var villige til å velge bort mer vei for tog. SV sier nå at de kan tenke seg det, og vi skal gi dem kreditt for det. Ap og Sp ville ikke ikke love en slik prioritering. Da må man spørre seg hvor de har tenkt at pengene til mer tog skal komme fra?

Miljøpartiet De Grønne mener vi ikke kan budsjettere med forventning om stadig vekst, og da må det prioriteres. Ønsker vi den mest klimavennlige og trafikksikre løsningen - ja, da må tog prioriteres framfor 4- felts veier.

Halvard Klevmark

2. kandidat til Stortinget, Fylkestingsrepresentant MDG

Harestua

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags