Viggo Bråthen: En studie i ..., ja, gudveit.

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.I Saltsyredalen har vi et strengt TV-regime. Vi ser ikke på TV på dagtid. Ferdig med det. Jeg (71) er på Facebook, og har mer enn nok underholdning i kommentarfeltene der. Kona (alder ukjent) er ikke på Facebook, og er lykkelig for at hun ikke er det! Hun løser kryssord i lokalavisen, og samlet heier vi på den nye redaktøren som tør å utfordre litt. Det har vært litt ugreit noen dager, men tsunamien av kommentarer for og mot, samt noen jeg ikke vet om er for eller mot, har nå stilnet, og alle barracudaene ligger rolig i sivet og venter på neste bytte! Har en følelse av at redaksjonen i avisen kunne skrive kommentarene selv, for det er stort sett det samme, og de samme, og de skriver det samme om det samme hver gang.

Men - hva skal vi med kommunestyrer, domstoler og regjering når vi har kommentarfelt? Der er anklagere, forsvarere, dommere og bødler samlet i ett digert reir. Der løses ting & ikke minst tang 24/7. En annen sak som kan bemerkes, og det gjelder alle aviser og media, er at veldig mange av de seigeste kommentatorene har gått «Livets harde skole». Jeg prøvde å google hvor den skolen ligger, men den er nok lagt ned for lengst grunnet manglende oppmøte, for jeg fant den ikke.

Jeg må vel også bare innrømme at selv jeg, en beskjeden og tilbakeholden kar, noen ganger ikke greier å la være å slenge inn en kommentar. Men jeg er veldig selektiv (synes jeg sjøl, da) på hva jeg skriver, blander ikke sak og person, men å fyre opp noen går greit…..

De seneste ukene/månedene har jeg undret meg storligen over et fenomen: Ferie! Hva i all verden er det med enkelte folk og ferie? De går amok i de ovennevnte kommentarfeltene. Lever de for de 3-4 ukene? Håper ikke det. Kan delvis skjønne det når folk er i full jobb og pust & pes hver dag, men jeg har et bestemt inntrykk av at de som skriker høyest om hvor fælt det er at de ikke får dratt på «ferie» er pensjonister. De ER jo på ferie! Langtids. De som tuter mest er trolig et høylytt mindretall, men du verden som de tuter! Ikke kom de på hytta i påsken, ikke kommer de til syden og ikke til hytta eller campingen i Sverige.
Og det meste handler om hvor dyrt det er her i Norge, og at det er sååå mye å spare på å komme seg utenlands. Men - jeg har lurt litt, mens jeg har sitti her borti Saltsyredalen og dinglet med beina; Hvis du trekker fra flyreisa til syden, drosje, buss samt leie for feriebolig, kan man jo faktisk kjøpe seg bra med vin & øl og gå rundt i halvsvima her i landet hele sommeren bare for DEN utgiften.

Dog - i skrivende stund er det åpnet for turister til Spania, leste jeg, og de første er allerede på plass. De har vel sittet i loungen på Gardermoen i tre mnd. og ventet, så tut og kjøyr. Hasta la vista og una cerveza, por favor!

Det skal ikke stikkes under en lav sko at prisnivået her i landet er noe høyt, men vi må da greie ett år uten å gå dukken!

Det er ihvertfall to ting som er viktig for oss i heimen i disse dager:
1: Vi har aldri vasket hendene så ofte og så mye i hele vårt liv!
2: Vi er livredde for å bli stoppet av politiet, og at det ikke lukter sprit av oss!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken