Den store klesbyttedagen kommer til Jevnaker

Av

Bytt de gamle klesskattene du ikke bruker lenger – og få nye favoritter i retur samtidig som du sparer miljøet.

DEL

Ditt Hadeland Lørdag 26. september arrangerer Jevnaker folkebibliotek og Jevnaker frivilligsentral Den store klesbyttedagen på Bøndernes Hus på Jevnaker.

LES OGSÅ: Anita fornøyd med klesbyttedagen: – Her var det mange godbiter!

Fornyelse

Norske klesskap bugner over. Nå kan du fornye klesskapet på en miljøvennlig måte.

– Med klesbytting kan du fornye garderoben din på en miljøsmart, økonomisk, sosial og hyggelig måte. Hva er vel bedre enn å spare både miljøet og lommeboka, samtidig som du får nye klær?, spør arrangør Monica Kornum fra Jevnaker frivilligsentral begeistret.

­Den store klesbyttedagen ble startet av Naturvernforbundet for å redusere behovet for å kjøpe nyprodusert klær. Over hele landet arrangeres det i løpet av høsten byttedager som bidrar til at klesbytting, kvalitet og gjenbruk blir lettere tilgjengelig, også for folk i distriktene hvor det ikke er flust av vintage- og second hand-butikker.

– Vårt store miljøfotavtrykk skyldes blant annet klesforbruket vårt. I Norge importerer vi klær som aldri før, og det brukes tusenvis av liter vann for å produsere bare én T-skjorte. Ved å bytte reduserer vi behovet for å kjøpe nye klær, og dermed minsker vi både ressursforbruket og forurensningen vår kraftig. Hvis alle nordmenn byttet til seg tre plagg i året, i stedet for å kjøpe nytt, ville vi kuttet like mye CO₂ som om alle bileiere i Norge lot bilen stå i fem dager, sier Jane Gillgren, prosjektleder for Den store klesbyttedagen i Naturvernforbundet.

Enkelt

Klesbyttekonseptet er enkelt: Finn fram opp til sju hele og fine plagg fra bakerst i klesskapet. For hvert plagg du har med deg får du en kupong du bruker til å bytte til deg et nytt plagg som du faktisk har lyst til å bruke. Innlevering av klær skjer på Jevnaker folkebibliotek torsdag 24. september og fredag 25. september.

Husk å overholde retningslinjene for smittevern og hold deg hjemme om du ikke er helt frisk. Husk enmetersregelen, og ta det med ro, det er klær nok til alle.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.