Sverige har mange gode krimforfattere. Nå har jeg oppdaget en til, og har lest tre av bøkene hans i løpet av kort tid. Han heter Anders de La Motte, og bør vite hva han skriver om, for han har både vært politi og sikkerhetssjef i et av verdens største IT selskaper.

Vinterild er bok nummer tre i en serie på fire «årstids»krim-er. De første bøkene er «Sensommer» og «Høstdåd». Bøkene tar for seg gamle saker som får sin oppklaring mange år senere, og handlingen hopper mellom året da ugjerningen skjedde og nåtid. Men det er ikke vanskelig å følge handlingen. Han skriver lett og veldig spennende fra sine hjemtrakter i Skåne.

Vinterild handler om Laura Aulin som har arvet ei hyttegrend etter sin tante Hedda som har druknet. I ungdommen var Laura mye hos tanten, men når hun nå må dit for å ordne opp med arven har hun ikke vært der på 30 år.

I denne grenda omkom Lauras venninde i en brann på en privat Luciafest for 30 år siden, og Laura selv har fortsatt skader etter brannen. Når Laura nå er tilbake og begynner å stille spørsmål om den gamle saken blir det uro i det lille bygdemiljøet, og Laura skjønner også at det er noe som ikke stemmer med tantens død.

«Luciabrannen ...» sa hun (Hedda). «Det er den alt dreier seg om. Hun snudde seg mot innsjøen igjen, festet blikket på det ensomme lengtende lyset langt der borte på den andre siden. «Jeg vet hva som egentlig hendte den natten» sa hun. «Og hvorfor det hendte»

Mystisk er det også at det oppstår flere branntilløp i nabolaget, og det blir splid mellom naboer som gjerne vil kjøpe hele hyttegrenda av Laura. Hva har hennes ankomst vekket til live?

I boka får vi også høre om skjebnen til flere av Lauras ungdomsvenner, og om Lauras egen skilsmisse og tapet av et barn, så det er ikke bare selve krimhistorien som fenger.

Laura må rydde opp i kaoset i tantens hus, og også der dukker det opp hemmeligheter.

Jeg kan ikke røpe mer av handlingen. Les selv. Disse bøkene må være midt i blinken som påskekrim, og jeg gleder meg iallfall til den siste boka i serien kommer.