«Billigere enn flaskevann» og «send en pall hit» er blant reaksjonene på et innlegg i Facebook-gruppen «Drammens Ølets Venner» onsdag ettermiddag. Det skriver Sandefjords Blad.

Bildet (ikke det samme som SB benytter) er tatt hos Meny Indre Havn i Sandefjord og viser halvliters-bokser til en langt lavere pris enn det som er vanlig. Og det har sin forklaring.

Ølet, som kommer fra Aass Bryggeri i Drammen, hvor ølgruppa med over 5.800 medlemmer ble opprettet, har fått ny fastpris i forretningen.

– Vi har en pall med øl som har gått ut på dato, og ølet har også gått ut av sortimentet vårt. Derfor er dette fastpris fram til alt er borte, forklarer daglig leder hos Meny Indre Havn, Hans Gunnar Wolf.

Alternativet ville vært å dumpe boksene.

– Det vrenger seg i magen ved å kaste noe som ikke er dårlig, sier han.

Noen undrer seg også over jusen ved slik prissetting. I Norge er det forbud mot å omsette alkoholholdig drikk på rabatt, men «alkoholholdig drikk er i prinsippet under fri prisfastsettelse».

Det hender derfor at dagligvarebutikker, eller Vinmonopolet, setter en ny pris – eller altså setter ned prisen. Det er imidlertid ikke lovlig å markedsføre dette som et «tilbud» eller lignende.

LANDET RUNDT

Landet rundt skal speile de beste artiklene fra de andre Amedia-avisene i Norge.

Hadeland legger ut flere saker for å gi våre lesere et innblikk i nyheter, hendelser og kuriøse saker fra vårt langstrakte land.

Derfor finner du kanskje en sak fra Alta, Bergen eller Fredrikstad på hadeland.no.