Det skal bemannes 156 vaktposter når Tour of Norway arrangeres på Hadeland 2. juni. Løpet starter i Gran og går på kryss og tvers i alle de tre hadelandskommunene.

Det hviler tungt på den lokale sykkelklubben og sørge for at løpet arrangeres på en trygg måte. Det er som nevnt 156 vaktposter som skal bemannes. For å kunne ta på seg en slik jobb kreves et nettkurs som tar cirka en time å ta. Med den kvalifiseringen er man rustet til å ta på seg en eller flere vaktposter. Kurset ligger på www.sykling.no.

– Vi trenger strengt tatt 50 personer som melder seg som frivillige, og jeg håper å få god respons, sier Rief til Hadeland.

Han trenger både god respons, og rask beskjed. Rief håper at de som er interessert tar kurset, og tar kontakt med ham i etterkant. Rief nås på 99580280 eller på epost [email protected].

– Hva skjer om du ikke får tak i nok vakter?

– Bemannede vaktposter sparer arrangøren for mye motorsykkelbruk. Vi skal klare å avvikle løpet, men det aller beste er om vi rett og slett har nok folk. Vi ser en god mobilisering på flere områder rundt løpet, og vi håper at vi får til dette også. Hadelendingene har vært flinke til å stille på dugnad under NM på ski, Rally Hadeland og liknende, så jeg er optimist, sier han.

LES OGSÅ: