Gå til sidens hovedinnhold

Det beste av det beste

Når Vg3-elevene på musikk og drama ved Hadeland videregående skole inviterer til forestillinger 18. og 19. februar presenterer de det beste av det beste fra musikk- og teaterscenen.

Ditt Hadeland

Siden høsten 2020 har årets avgangselever fra drama og musikk ved Hadeland videregående skole jobbet med sitt storprosjekt «The box of favourites». Etter snart tre år på skolen har elevene vært innom mange «høydare» innen musikk og teater. Nå viser de fram favorittene sine.

En boks av favoritter

Til forestillingen har elevene plukket ut musikk- og teaterforestillinger som de liker aller best. Ved å kunne velge fra et stort spekter av sjangre og tidsperioder blir også forestillingen svært variert.

Musikkelevene har jobbet med et bredt repertoar av låter og framfører dem i ulike ensembler. De spiller blant annet Grieg, Beatles og høydepunkter fra flere musikaler, som «I dreamed a dream» fra Les Misérables.

Elevene på drama har jobber med scener fra favorittskuespill som Peer Gynt og Hamlet. Og hvis du tror du kjenner disse stykkene fra før, har du garantert ikke sett scenene på den måten og med den humoristiske snerten de blir presentert i denne forestillingen.

Les også

Lars (39) vil aldri tilbake: – Janteloven står for sterkt på bygda

Imponert over elevene

I storprosjektet har elevene mye av ansvaret, både for repertoar, innøving og selve arrangementet. De har imidlertid god hjelp av lærerne sine – som på sine side er veldig fornøyd med hva elevene får til.

– Elevene har vært veldig profesjonelle i øvingsprosessen og har vært ivrige i arbeidet med å løfte forestillingen til et høyt nivå. Det er gøy å se hvor godt denne gjengen jobber sammen, og publikum har mye å glede seg til, sier faglærer Øyvind Sundsvalen, som sammen med kollega Christopher Olsen har hjulpet elevene med forberedelser til forestillingen.

Gleder seg til å spille for publikum igjen

Forestillingene spilles torsdag 18. og fredag 19. februar i Hadeland kultursal. På dagtid blir det lukkede forestillinger for et internt publikum, mens forestillingene på kveldstid er åpne for alle. Billetter kan kjøpes på kulturhadeland.no. Skolen har fått godkjenning fra kommuneoverlegene i Gran og Lunner til å gjennomføre forestillingen ut fra gjeldende smittevernregler.

– Vi gleder oss veldig til å spille for publikum igjen. Selv om vi på grunn av smittevernreglene har en begrensning når det gjelder antall publikum, er det uansett supert å kunne ha mennesker i salen. Vi oppfordrer folk til å kjøpe billetter og komme og se hva vi har lært gjennom tre år som elever ved Hadeland videregående skole, sier Birgitte Andreassen Oppen og Gabby Luka på vegne av elevene på musikk og drama.

Les også

Thor­leif (22) flytter på eld­re­hjem i ny TV-se­rie: – På inn­si­den er jeg en gam­mel sjel

Les også

Kristin (30) er manager for MGP-deltaker Emmy: – Det er både spennende og skummelt

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.