Månedsoversikten fra Opplysningsrådet for veitrafikken (OFV) viser at det ble registret elleve nye elbiler på Hadeland i perioden fra 1. til 31. oktober. Av disse var fem en Hyundai Ioniq.

Denne modellen kom tidligere i høst i oppdatert versjon, samtidig som prisen på den originale Ioniqen ble senket. Det framgår ikke av statistikken hvor mange av bilene som ble solgt i oktober som var av ny og «gammel» type.

Blant de andre nye elbilene som ble registret på Hadeland i oktober så finner vi: Nissan Leaf (to stykker), og én hver av henholdsvis Volkswagen e-Golf, Hyundai Kona, BMW i3 og Jaguar I-Pace.

LES OGSÅ:

Hittil i år (til om med 31. oktober), er det imidlertid ingen tvil om hvilke biler som er (elbil)kongene på haugen:

Det er registret 60 nye Tesla Model 3 på Hadeland hittil i år, og nesten like mange (58) Volkswagen e-Golf. På de neste plassene på elbil-toppen følger Hyundai Kona (32), Hyundai Ioniq (26) og Audi e-tron (10).

Totalt er det registret 218 nye elbiler på Hadeland til og med oktober 2019. Resten av listen består av BMW i3 og Nissan Leaf (6 hver), Tesla Model X (5), Renault Zoe, Kia Niro, Opel Amera-e og Tesla Model S (3 hver), samt Kia Soul (2) og Citroën Berlingo (1).

LES OGSÅ:

LES OGSÅ:

LES OGSÅ: