Det viser navnestatistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det var 25 jenter som fikk navnet Aurora i Innlandet i fjor, og 35 som fikk guttenavnet Emil. På andreplass var navnene Sofie og Lucas, og på tredjeplass var Ella og Magnus.

De mest populære navnene i Norge i fjor var Noah, Jakob og Nora. Mange følger trender. Bare 8 prosent av jenter og 7 prosent av guttene fikk helt unike navn.

I 2021 var det jentenavnene Nora, Emma og Alma som toppet statistikken i Innlandet. Hos guttene var det navnene Emil, Isak og Oliver som var mest populære.

SSBs navnestatistikk oppdateres hvert år, og den viser hvilke navn som har blitt gitt til nyfødte som er folkeregistrert i Norge.

De ti mest populære jentenavnene i 2022 i Innlandet var Aurora, Sofie, Ella, Emma, Ingrid, Nora, Olivia, Astrid, Selma og Alma.

Blant guttenavn i 2022 i Innlandet var det Emil, Lucas, Magnus, Filip, Oliver, Mathias, William, Iver, Ludvig og Jakob som toppet listen.

William, Iver, Ludvig, Jakob, Aurora, Sofie, Ella, Ingrid, Olivia og Astrid er nye på topplisten sammenlignet med 2021, mens Isak, Noah, Mikkel, Oskar, Tiril, Anna, Maja, Amalie, Eline og Leah er ute av listen.

De mest populære jentenavnene i Innlandet

Dette er de mest populære jentenavnene på nyfødte i 2022, og med hvor mange som fikk navnene. Navnet på samme plass på topplisten året før i parentes.

* Aurora 25 (Nora)

* Sofie 25 (Emma)

* Ella 24 (Alma)

* Emma 22 (Tiril)

* Ingrid 22 (Anna)

* Nora 22 (Maja)

* Olivia 22 (Selma)

* Astrid 19 (Amalie)

* Selma 18 (Eline)

* Alma 16 (Leah)

De mest populære guttenavnene i Innlandet

Dette er de mest populære guttenavnene på nyfødte i 2022, og med hvor mange som fikk de. Navnet på samme plass på topplisten året før i parentes.

* Emil 35 (Emil)

* Lucas 31 (Isak)

* Magnus 29 (Oliver)

* Filip 28 (Noah)

* Oliver 25 (Magnus)

* Mathias 23 (Filip)

* William 21 (Lucas)

* Iver 20 (Mathias)

* Ludvig 20 (Mikkel)

* Jakob 19 (Oskar)