Debatten om plassering av sykehjem på Sagatangen gjorde ham nysgjerrig på når bildet kan være tatt.

Krågsrud er for lengst blitt pensjonist, men i sitt yrkesaktive liv kan han se tilbake på 40 år som boligkonsulent i Gran kommune. En av oppgavene var å formidle boliger i kommunen til folk som trengte det. På 2000-tallet skulle kommunen besiktige et hus som vegvesenet hadde løst inn i Gran.

– Jeg har opplevd å finne dynamitt i et hus, så jeg har lært å være forsiktig, forteller Hellerud.

 

Innerst i en krok sto bildet nedstøvet, og det er dette Krågsrud nå har funnet fram igjen. Bildet har blitt falmet med årene, men likevel er flere parametere som kan indikere når det er tatt. Vannstanden tyder på at det er tatt før Jarenvatnet ble senket. Det skjedde ifølge avisen Hadeland i 1957.

 

Det ser ikke ut til at Ringdalslinna er bygget ennå. Det kan se ut til at bildet er tatt fra området rundt Bjørklund pensjonat i Gran. Til høyre i bildet sees Granum. Ifølge gårdsbok for Hadeland ble våningshuset bygd i 1900.

Ser du elementer i bildet, som bygninger, veger eller andre ting som du kjenner tidshistorikken på? Kommenter gjerne så klarer vi kanskje å tidfeste bildet. Hvorfor? Vel, mest for moro skyld egentlig.