Den vestre skiløypa, også kaldt Sverarunden, har fått nytt utsiktspunkt grunnet hytteutbygging over hele det gamle utsiktspunktet, ref. presentasjon tidligere i vinter i avisen Hadeland.

LES OGSÅ: Liv Ragnhild og Kasper byr på denne nyheten: – Her er det knallutsikt

Med stor spenning gikk jeg løypa som var godt merket fram mot det nye punktet og med enda større skuffelse gikk jeg derfra og oppom det gamle utsiktspunktet. Det ble sagt at det nye var minst like fint, men dette var en grov overdrivelse.

Fra det gamle ser en hele skuet sammenhengende: fra Hvalabykampen, Lunnerhøgda, hele dalføre langt oppover Randsfjorden, alt med «de sju blåner» og fjella som bakteppe der Gaustatoppen troner i bakerst. Her må Øståsen skiløyper ha fått en dårlig deal og mange av deres venner vil nok bli skuffet.

For vi er mange som setter pris på deres store innsats for løypenettet på Øståsen. Men enda mere forundret må en være over at grunneiere erstatter denne perlen med hytteutbygging. De har selv dratt stor nytte av løypelagets mangeårige innsats for opparbeidelse og preparering av det løpenettet som er blitt viden kjent, og brukt dette aktivt i markedsføringen for hytteutbyggingen.

Å bygge ut denne unike fine rasteplassen kan umulig ei heller være til glede for deres mange hyttekjøpere på Lygna. En perle blir borte. En pen og romslig gapahuk hadde passet bedre, og til private hytter måtte det da finnes mange fine alternative tomter. Dette gamle utsiktspunktet er noe av det fineste Hadeland kunne by på for skiturister og andre turgåere, ikke minst fordi det er lett tilgjengelig også for barnefamilier og pensjonister som setter pris på slakere terreng. Det store fine platået har gikk mange en fin rasteplass og vært høydepunkt på turen. Nå skal det bygges ned med hytter og vil ikke bli tilgjengelig for nye generasjoner.

Og antakelig er det for seint å snu? Eller kanskje har jeg misforstått?