Det skal utføres arbeid på strekningen Oslo S-Gjøvik i perioden 9. august til 20. august. Det opplyser Vy på sine nettsider.

Bygger ut Gjøvikbanen

Vivian Arnesen, daglig leder i Vy Gjøvikbanen, forteller at Bane NOR blant annet jobber med krysningsspor på Monsrud (Harestua) og Reinsvoll. Det blir også massebytte og rehabilitering av bruer på Nittedal, og Jaren og Eina får nye drivmaskiner.

– Både kundene og vi foretrekker toget, men vi ønsker også Bane NOR velkommen. Det er viktig for kundene, for oss, for punktligheten og det totale togtilbudet at denne jobben gjøres, sier Arnesen til Oppland Arbeiderblad.

Bane NOR bekrefter at det skal arbeides på de nevnte stasjonene i perioden, og vil komme med mer info på egne sider om hva som skal gjøres.

Alternativ transport

Kommunikasjonssjef i Vy, Gina Scholz sier at det vil bli satt opp alternativ transport mens togene står stille.

– Alternativ transport skal erstatte togtilbudet, og det blir busstilbud der vi stopper til vanlig. Likevel kan det hende noen busser stopper ved alle stasjonene, mens andre kjører direkte. Det blir litt avhengig av størrelsen på stasjonene og hvor mange som reiser derfra. Det vil komme mer informasjon til de reisene på e-post og i appen vår, sier hun.

Scholtz sier at den alternative transporten i utgangspunktet skal erstatte alle avgangene som berøres, men at det kan bli litt andre avgangstider, og at man derfor bør beregne litt ekstra reisetid. Hun oppfordrer reisende til å benytte reiseplanleggeren på vy.no og i Vy-appen.

LES OGSÅ: Dobbeltspor på Gjøvikbanen kan bli plaster på riksveg 4-såret

Ved noen av stoppestedene vil ikke bussen stoppe rett ved stasjonen.

  • Reinsvoll: reiser du herfra må du gå på bussen på busstoppet ved riksvei 4.
  • Bleiken: reiser du herfra i retning Gjøvik må du ta minibuss til Jaren, og bytte buss der.
  • Lunner: reiser du herfra må du ta minibuss til Roa, og bytte der.