Tre av 27 plakettmottakere fra Hadeland

Stolte plakettmottakere fra Hadeland: Fra venstre Elisabeth Wien (Grane 4H), Anna Aaserud (Tingelstad 4H) og Helene Rækstad Hansen (Tingelstad 4H).

Stolte plakettmottakere fra Hadeland: Fra venstre Elisabeth Wien (Grane 4H), Anna Aaserud (Tingelstad 4H) og Helene Rækstad Hansen (Tingelstad 4H). Foto:

Av
DEL

Innsendt4H-løftet står seg inn i framtiden!

Nylig ble 27 plakettmottakere fra hele fylket hedret på Honne. Dagens hovedtaler og plakettutdeler var stortingsrepresentant Marit Knutsdatter Strand (Sp).

4H-løftet står seg inn i framtiden, sa Strand da hun hilste 4H-erne på plakketutdelingen i 4H Oppland.

27 4H-ere fra hele Oppland mottok sin velfortjente 4H-plakett og vitnemål. For å få 4H-plaketten må du ha vært aktiv og gjennomført et årlig 4H-prosjekt i sju år. Mange har vært med enda lenger da de to første årene som aspirant ikke teller på veien mot plaketten.

I 4H jobber medlemmene etter mottoet «å lære ved å gjøre».

Formålet sier: 4H skal utvikle en aktiv og samfunnsengasjert ungdom med ansvarsfølelse og respekt for natur og mennesker.

4H-løftet: Vi lover å arbeide mot det mål å bli en ungdom med klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

Kjerneverdiene er å ha et klart hode, varmt hjerte, flinke hender og god helse.

Alt dette har plakettmottakerne hatt med seg som aktive 4H-ere gjennom mange år.

«4H er bærebjelken for organisasjonsoppbygging i frivillighet. Dere har fått kunnskap som gjør det enklere å forstå hvordan styrearbeid fungerer, hvordan styreform vi har. Ved å engasjere seg på lokalt, fylke, nasjonalt, nordisk og internasjonalt nivå har dere knyttet mange bånd. Slike muligheter vokser ikke på trær – grip mulighetene som fortsatt finnes for dere. Dere har lært å si deres mening i 4H, det er det ingen selvfølge for at det er lov til ute i verden.»

Fra Hadeland var det tre stykker som har fullført løpet og disse var til stede under sermoinen lørdag. Disse var Anna Aaserud fra Tingelstad 4H, Helene Rækstad Hansen, også fra Tingelstad 4H og Elisabeth Wien fra Grane 4H.

Plakettmottakere i Oppland 2019

Plakettmottakere i Oppland 2019 Foto:

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags