Lørdag 3. september åpnes dørene til en spennende retro, antikk og samlemesse på Hadeland Glassverk. Messen har bruks- og pyntegjenstander og et  utvalg av antikviteter og samleobjekter. I år har vi verdivurdering/taksering begge dager. På lørdag er det også foredrag om presset glass for messens publikum. Her er det noe for enhver smak!

Messen er et samarbeid med Hadeland Glassverkt og Kanalbruket, og ble arrangert for første gang i 2014. «Slike messer er svært populære, og vi tar høyde for at folk vil strømme til fra fjern og nær, slik de pleier» sier Wenche Hellum fra Kanalbruket. «Vi registrerer at interessen for antikviteter og retrogjenstander brer seg, og publikummet på messene består av folk i alle aldre». Messen arrangeres i Galleriet på Hadeland Glassverk, og er ett av mange arrangementer tilknyttet Hadeland Glassverks tradisjonsrike høstsalg.

Selgerne har spennende utvalg av varer. Det er samleobjekter som blant annet sjeldne Hadelandglass, men også et godt utvalg av LP-plater. Flere av selgere har sølv, porselen og glass, og du finner et tvalg av bondeting, småmøbler, bestikk og franske ting. Det finnes retrogjenstander, lysekroner, malerier, tobakksting, verktøy, barbersaker, kobber og mye mye mer.

Blant selgerne som kommer kan vi nevne Åsmund Svendsen fra Moss Antikvitets - & Auksjonsforretning. Svendsen har tidligere vært antikvitetsekspert i ukebladet Allers, og har hatt faste sider over «Spørsmål og Svar» fra leserne i bladet Samler og Antikkbørsen i mange år. Han har drevet Moss Antikvitets- & Auksjonsforetning i over 40 år. I tillegg har han drevet Frogner Takstkontor. I samarbeid med Per Ole Rønning vil Åsmund Svendsen ha verdivurdering/taksering av publikums gjenstander både lørdag og søndag. Rønningen har i en årrekke jobbet ved Hadeland Glassverk, og var lenge ansvarlig for Museet og samlingene der. Samlet stiller disse to sin brede kompetanse og solide fagkunnskap til disposisjon for publikum som ønsker sine gjenstander vurdert/taksert.

Nytt av året er foredrag om produksjon av presset glass for messens publikum på lørdag. Jan Fikkan er foredragsholder, og vil presentere resultatene av 7 års forskning på feltet, med en rekke bilder av over 90 navngitte familier av pressglass. Jan Fikkan er en næringslivsleder og samler av glass, som også har bygget opp en omfattende samling av dokumenter som omhandler produksjon av presset glass i Norge. Dette er et nytt og spennende innslag på messen vår, og for interesserte vil dette være et godt faglig påfyll.

- Sett av helgen og besøk messen vår på Hadeland Glassverk! Vi håper mange finner veien til Galleriet og vi gleder oss til et yrende liv og en flott stemning sier Wenche Hellum.