Avsluttet med forfatterbesøk på biblioteket

Av

Sommerles-avslutningen 2020 for Lunner Bibliotek fikk storfint besøk, da forfatter Marit Nicolaysen tyvstartet sin Viken-turne på Roa.

DEL

Ditt Hadeland – Lesing for barn er med på å utvikle ordforrådet, og å utvide perspektivet med bøkene. Det er sunnere for barn enn å benytte masse tid med skjerm, kunne en engasjert Nicolaysen fortelle. Den Oslo-fødte forfatteren debuterte tilbake i 1985 med romanen I Frøyas tegn, mens hennes første barnebok ble skrevet i 1996.

Rotte

De 15 frammøtte barna, og ikke minst ni voksne, fulgte intenst med på forfatterens fortellinger om rotten.

– Rotte har vært en del av livet mitt siden oppveksten i en gammel bygård ved Akerselva. I tillegg er det skrevet 15 bøker om rotta Halvorsen i bokserien Svein og Rotta, informerte Marit Nicolaysen. Den populære bokserien kom ut i perioden 1996 til 2011.

Temaet var tydelig fengende for den yngre garden blant publikum, og mange spørsmål ble stilt fra barna.

– Det her er et privilegium, å treffe publikum og ikke minst barn er en glede, sa en tydelig fornøyd forfatter etter seansen.

Prisdryss

I tillegg til storfint forfatterbesøk, så ble det også prisdryss på de unge leselystne. Bibliotekar Veronica Schevik delte ut blant annet gratisbilletter sponset fra Brandbu kino, samt både bøker, gavekort på Oppdalskarusellen og ikke minst Hadelandskort.

– Vi hadde 107 deltakere i Lunner kommune i år, og de leste imponerende 1788 bøker. Det gir totalt 188.748 sider, informerte Schevik. Det gir et snitt på 1764 sider per deltaker.

– Neste år håper vi på enda flere, avsluttet Veronica Schevik.

Fakta:

  • Årsbasis: 125.072 deltakere – leste 1.610.373 bøker
  • Landsbasis så er dette topplisten:
  1. Reisen til Jotundalen
  2. Gutta i trehuset med 13 etasjer
  3. Vikingene og orakelet
  4. Steinvokteren
  5. Operasjon Sommerøya
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.