Holder foredrag på Hadeland: – Å gå på butikken var mer skummelt enn å møte isbjørn i 30 minusgrader

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Unghadeland og Lunner Frivilligsentral er stolte av å kunne invitere til foredraget Tankemester på Bergosenteret på Roa torsdag 12. april.

DEL

Innsendt Steffen Dahl har gått på ski alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store. Men etter han var kommet hjem fulgte flere år med angst og depresjon. Så kom et vendepunkt. Han lærte å mestre sine egne tanker. Nål holder han foredraget «Tankemester» – for mennesker, organisasjoner og bedrifter over hele landet. Torsdag 12. april kommer til Bergosenteret på Roa.

Steffen Dahl fra Grua begynte allerede som liten unge å drømme om å bli polfarer. Etter å ha jobbet 15 år som konsulent og leder, bestemte Steffen seg for å gjøre alvor av drømmen. Han sa opp jobben, pakket sekken og begynte reisen. Han gikk alene både til Nordpolen og Sørpolen, en fysisk og mental kraftprøve av de store.

Men den vanskeligste reisen begynte først etter hjemkomsten. Plutselig ble frykten for å gå på butikken større enn frykten for å møte isbjørn i 30 minusgrader.

Flere år med angst og depresjon fulgte.

Nå har Dahl lært seg hvordan hverdagen kan takles. Oppskriften på hvordan han klarte det deler han i dette foredraget.

Psykisk helse handler blant annet om evnen til å mestre tanker, følelser og atferd, tilpasse seg endringer og håndtere motgang, mener Steffen.

Når forskere snakker om hva som gir god psykisk helse trekker de frem noen grunnpilarer; et balansert kosthold, nok søvn, være i aktivitet, gode relasjoner og å oppleve mestring.

– Jeg vil påstå at den største utfordringen med psykisk helse er evnen til å mestre tanker. En av øvelsene i foredraget er å anonymt å skrive ned en vanskelig/plagsom tanke for så å teste min oppskrift i praksis, forteller Dahl.

Velkommen til et unikt og livsendrende foredrag på Bergosenteret, Hadelandsveien 2177 K, Roa, torsdag 12. april. Meld deg på via Facebook-sida til Ung Hadeland.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.