Gå til sidens hovedinnhold

God natt, June av Sarah Jio. Utgitt på Cappelen Damm

Artikkelen er over 4 år gammel

God natt, June er en deilig virkelighetsflukt og en hyllest til litteraturen.

June lever et hektisk liv i New York. Så får hun beskjed om at tante Ruby er død og hun har arvet bokhandelen Blåfugl bøker.

June gjør noe hun ikke har gjort på 5 år. Hun drar fra jobben for å ordne opp i privatlivet. Hun reiser til en drømmeverden. En rolig gate i Seattle. Blåfugl bøker ligger vegg i vegg med en italiensk fantastisk restaurant, borti gata er en kaffebar og lekebutikk og eventyrlig blomsterhandel, og alle er gode venner og hjelper hverandre.

June står overfor store valg i livet. Skal hun gi slipp på jobben innen finans som har vært livet hennes i 12 år, for å ta over en bokhandel som egentlig er konkurs?

Det viser seg at mange i Seattle har et forhold til Blåfugl bøker. Til og med Bill Gates. Mange har opplevelser fra bøker og bokhandelen fra de var barn og mange vil stille opp for å gi bokhandelen nytt liv.

Det er helt tydelig at forfatteren er veldig glad i bøker. Hun nevner mange kjente bøker og skildrer den gode følelsen med å leve med bøker, ta på bøker og glede seg over lesing.

Kjærligheten finnes på hver side i denne historien. Kjærligheten mellom June og Gavin, Junes forhold til søsteren. Leseren blir også tatt med tilbake i tid til tante Rubys kjærlighetsliv. og vennskap, mange fine gode relasjoner. Personene i historien er forståelsesfulle og rause mot hverandre.

Historien har mange gåter. Blant annet brev som tante Ruby har gjemt i bøkene. Brevene forteller June om tantens liv, ett spennende liv. De forteller også ting om Junes familie hun ikke visste. Vi finner mange sammenhenger og pekere i boken. Det jeg først trodde var løse tråder blir fint flettet sammen. Navnevalgene på personene er heller ikke tilfeldig.

Som leser blir man veldig glad i June og litt misunnelig. Hun er en modig dame som tør å satse. Jeg for også lyst til å flytte til Seattle……

Det er godt driv i historien og jeg brukte hvert ledige minutt på denne boken. Noen ganger er det godt med en historie der noen dør, noen blir født og leiligheter solgt og kjøpt i ett kapittel.

Kommentarer til denne saken