- Tegnehanne er en av Norges morsomste tegneserieskapere!

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Jeg tør påstå at Hanne Sigbjørnsen, bedre kjent som Tegnehanne, er en av Norges morsomste tegneserieskapere. Hun har et herlig skråblikk på ting og en særegen, naiv strek. Hun behandler stoffet hun skriver og tegner om med masse humor. Stripene hennes har vært på trykk i blant annet Dagbladet og Sandnesposten. Hun skriver og tegner ukentlige kommentarer i Aftenposten. Hun har gitt ut to bøker tidligere. I tillegg er hun illustratør og har blant annet illustrert boka Gleden med skjeden.

Den nyeste boka, Lykke til!, har hun lagd sammen med Jostein Larsen. Den handler om ting du kommer til å gå gjennom på vei til voksenlivet. Det er jo som kjent ikke helt problemfritt å vokse opp. Man går på en smell i ny og ne. Både store og små utfordringer ved å gå over i de voksnes rekker tas opp. For eksempel:

#3 Du kommer til lære at romantiske komedier er basert på løgn.

#5 Du kommer til å ha dagdrømmer som er bedre enn livet ditt noen gang kommer til å bli.

#7 Du kommer til å forstå at voksne også kan være idioter.

#40 Du kommer til å ligne mer og mer på moren eller faren din.

#41 Du kommer til å være i et pusete forhold og kline og tafse offentlig.

Det her er ei bok som byr på gjenkjennelse, og kanskje noen aha-opplevelser. Det kan være flaut, og til tider litt ubehagelig lesning. Heldigvis behandles temaet med masse humor.

Lykke til! kan leses med ulikt utbytte alt etter hvor du er i livet. Hvis du er i slutten av tenårene, begynnelsen av 20-årene kan det være ei bok til trøst og oppmuntring. Det er godt å vite at du ikke er alene, og at andre går gjennom det samme som deg.

Hvis du har bikka 30 år kan du nikke gjenkjennende og humre litt, og tenke ja ja, det er faktisk ikke så verst å bli eldre. Og når jeg sier det føler jeg meg truffet av punkt #17: Du kommer til å føle deg gammel (lenge før du faktisk er det). Uansett, dette er ei morsom bok uavhengig av hvor gammel du er.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags