Bibliotekaren anbefaler- Luridiumstyven

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Møt William Olsen, tilsynelatende en helt vanlig gutt.

Bortsett fra at han egentlig heter William Wenton da. Og at han flyktet med familien sin til lille Norge etter at han og pappaen hans var i en alvorlig ulykke. Bestefaren hans forsvant på mystisk vis i Londons undergrunn 8 år tidligere og har ikke blitt sett siden. Men alt dette kan han ikke fortelle til noen.

William elsker å løse koder. Faktisk var bestefaren hans verdens beste kryptolog, men det kan han heller ikke fortelle til noen. En dag er William med klassen sin på skoletur for å se på Umuligheten, verdens vanskeligste kode, som ingen andre har klart å knekke. William har fått streng beskjed av foreldrene sine om å holde seg unna den. Men William klarer ikke å motstå fristelsen, og til sin store overraskelse klarer han å knekke koden. Nå er hele familien hans i stor fare.

«Hele huset ristet. Så hørte han tunge skritt i trappen. Det knakte og dunket idet skrittene nærmet seg. De stoppet like utenfor døra. William sto helt stille. Holdt pusten. Lyttet. Ingenting. Ikke en lyd. Det var altfor stille. Så styrtet William mot vinduet, rett før døra ble knust til pinneved bak han. Han rev opp vinduet og kastet seg ut i mørket»

(Peers, 2015, s. 46).

Bli med William på en heseblesende reise fra Norge til England. Bli med til Institutt for Posthuman forskning i Oxford hvor de utdanner ekstraordinære barn og utvikler ny teknologi innen bioteknikk og kunstig intelligens. Bli med til Londons skumle og snirklete undergrunnstuneller hvor mørke hemmeligheter ligger begravd.

Jeg anbefaler Luridiumstyven til gutter og jenter fra 9 år og oppover. Boken egner seg godt til høytlesning, og den er spennende for voksne lesere også. Med et raskt tempo og korte kapitler er boken umulig å legge fra seg fra seg. Man bare må lese ett kapitel til for å se hva William oppdager rundt neste sving. Boken er den første i en serie på fire bøker om William Wenton.

Fakta om boken:

Tittel: Luridiumstyven

Forfatter: Bobbie Peers

Forlag: Aschehoug

Utgitt: 2015

Antall sider: 238


Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags