Gå til sidens hovedinnhold

Slutten på historien

Artikkelen er over 3 år gammel
Bokanbefaling

«Vi alle skal dø, men ingen vet når.»

Det er veldig sjelden at jeg sitter igjen med mye tanker og følelser etter å ha lest en roman. Slutten på historien er en slik roman som legger dype spor i sjela hos leseren.

Tor Edvin Dahl er etablert norsk forfatter som har skrevet bøker i flere sjangere. Dette er mitt første møte med forfatteren og det blir nok ikke det siste. Jeg hørte på boka i lydbokformat. Det var enkelt å følge med på historien da lesestemmen var rolig, tydelig og lest med mye innlevelse, noe som skapte spenning hos meg.

I denne boka møter vi Kristian Smestad, barnebarnet Van og datteren Hilde. Kristian Smestad er nylig pensjonist og har ingen hobby eller forpliktelser bortsett fra barnebarnet Van. Han henter ham i barnehagen så ofte han får lov. De er lykkelige sammen. Det er som bestevenner. Men når Hilde forteller faren sin at hun og Van flytter til Bergen om fire uker, og med en mann Kristian har så vidt hilst på, begynner han og lure på om det har skjedd noe alvorlig. For han synes Hildes oppførsel har vært rar de siste månedene.

Hvordan skal han klare seg uten dem, spesielt Van, bestevennen hans? Og hvorfor velger hun å flytte langt vekk fra ham uten en forklaring?

Boka er fortalt fra Kristian Smestads perspektiv, noe som gir leseren innblikk i hvordan det er for en far som er i ferd med å miste det han har igjen av familie. En sterk og rørende roman på om svik, familierelasjoner og hvordan fortidens hemmeligheter er med på å forme oss som mennesker. Anbefales på det varmeste.

Kommentarer til denne saken