Tone Mari Bjøreng: Desember

Av
DEL

InnsendtTiden hvor lys og mørke gir oss utfordringer.

For noen er det indre mørke som lever sitt eget liv, for andre er det nok av gjøremål av praktisk art å henge fingrene i. Vi er alle mennesker. Mennesker som har stanset opp eller mennesker som er på vei.

Det viser seg at livet, dette forunderlige skapelsens midtpunkt byr oss på likt og ulikt og vi møter det på hver vår måte. Vi mennesker er ikke en gjeng hvor alle klarer å finne sin plass.

Menneskeheten er et polarisert dryss av individer som lengter etter noe godt eller noe som kan gi mening. Noen ønsker seg samhold og andre vil ha nærhet. Mennesket drømmer. Vi drømmer om å få til noe – smått eller stort og mange drømmer om kjærlighet. Imens fanger livet oss inn i et nett vi ikke forstår hvordan vi skal håndtere. Noen søker hjelp hos venner, andre hos profesjonelle. I tillegg har vi de som tier.

Nå, akkurat nå som desember nærmer seg tenker jeg mest på dem som tier. Jeg tenker at vi ikke vet. Jeg tenker at vi ikke vet hvor mange som gruer seg for desember. Vi vet ikke hvem det er av menneskene rundt oss som vender blikket ned og venter på at vi skriver januar. For så lenge de venter på at vi skriver januar kan du og jeg puste lettet ut.

De venter med blikket ned. Det betyr at de vil leve. Det betyr at de fortsatt har en flik av lys i dypet av seg selv som et skjørt anker.

Så lenge mennesker aner at det er lys i mørke kan medmennesket puste ut.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags