DNT Ung + Ung Hadeland = Natur(lig)samarbeid

Av
DEL

InnsendtFilosofien bak DNT Ung, som favner aldersgruppen 13–26 år, er at ungdommer selv skal drive aktiviteten med støtte fra voksne.

Ungdommene selv legger opp turprogram som kan inneholde både nærturer, fjellturer, kveldsmat rundt bål, ski, sykkel og så videre. Her er det bare fantasien som setter grenser.

DNT har et turleder-utdanningsprogram som DNT Hadeland sponser deltakelse på. For å få DNT Ung til å bli like aktiv som Barnas Turlag på Hadeland inngår nå DNT Ung og Ung Hadeland et samarbeid.

Vi har allerede flere aktiviteter som er like som for eksempel sommercamp.

Og vi er begge opptatt av å engasjere ungdom og at aktivitetene skal være lavterskeltilbud. Med Bua med på laget er det i tillegg et bredt utvalg av turutstyr og tursko.

Vi sparker i gang samarbeidet med en høstfest på DNT Hadelands hytte på Sagvollen. Her settes det opp en stor lavvo med benker og reinskinn og vi har griller og stekehelle. Vi håper mange tar turen til Sagvollen og oppfordrer ungdom til å melde sin interesse for å bli med i styret. Det er allerede flere familier som har meldt seg på overnatting.

Høstfest lørdag

UngHadeland, DNT Ung Hadeland, DNT Hadeland og Barnas Turlag Hadeland inviterer til høstfest med aktiviteter på Sagvollen lørdag – marker starten på friluftslivets uke med en natt i naturen sammen med oss.

Tradisjonen tro er alle hjertelig velkommen til høstfest. Her blir det blant annet kanopadling, natursti, leker og fisking i Vassbråa. Barn fisker gratis mens voksne som ikke bare hjelper barna, må ha fiskekort.

Vi har mange kanoer liggende i vannkanten til fri benyttelse. Vi har en del redningsvester, men ta gjerne med selv hvis dere har, for å være sikker på riktig størrelse.

UngHadeland vil være representert med utstyr fra sin utlånsportal – i tillegg kan dere låne utstyr fra portalen, sjekk ut hjemmesiden www.unghadeland.no. Lunner jeger- og fiskerforening kommer og arrangerer aktiviteter. Røde Kors vil være på plass for å passe ekstra på oss.

Ta med grillmat for vi fyrer opp grillene utenfor DNT Hadelands hytte, Kjørestua. Vi handler inn brødmat og pålegg til felles kvelds og havregrøt til frokost.

Det er begrenset antall overnattingsplasser i hytta (først til mølla), men god plass til å slå opp telt og lavvo. Sist høstfest sov hele 40 stykker i lavvoer og telt, superkoselig! Gi gjerne beskjed om dere har med eget telt eller hengekøye eller om dere vil reservere plass i en av lavvoene våre ved påmelding.

Har noen gitar eller andre instrumenter er det koselig med litt musikk rundt bålet på kvelden. Dette er et alkoholfritt arrangement.

For spørsmål om høstfesten ta kontakt med Yvonne Bjerke. Påmelding for overnatting kan gjøres til Yvonne eller elektronisk via Ung Hadeland.

Vi gleder oss og håper å se mange der! Vi håper også å rekruttere turglade ungdommer til styre i DNT Ung Hadeland.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags