På Gamleskolen søndag: Tre herrer med drømmer i mørket

SØNDAGSKONSERT: Schanke, Sløtte og Buan skal presentere «Drømmer i mørket» på Gamleskolen.

SØNDAGSKONSERT: Schanke, Sløtte og Buan skal presentere «Drømmer i mørket» på Gamleskolen. Foto:

Av

«Drømmer i mørket» heter programmet som Gisle Sløtte, Per Schanke og Stein Buan presenterer på Gamleskolen på Harestua førstkommende søndag.

DEL

Ditt Hadeland Mange kjenner Sløtte, Schanke og Buan som 3/5 av bandet «Råttistokken Spellemannslag», som har Spotify-suksess med låta «Fineste jenta på Gjendebu».

Denne gangen har musikantene tatt for seg noe helt annet, nemlig sanger med tekster av den svenske forfatteren og poeten Dan Andersson. Andersson regnes som en av de store arbeiderdikterne i Sverige, på linje med Ivar Lo-Johansson, eller med våre egne Johan Falkberget og Hans Børli. Han levde på begynnelsen av 1900-tallet, og bodde i de svenske finnskoger, rett øst for Kongsvinger, der han arbeidet i skogene med produksjon av trekull. Tekstene er ofte mørke som kull, og handler om slit og fattigdom, og om krigene som raste i Europa. Men de inneholder også drømmer og lys.

– Vi kaller det «refleksjonsmusikk», sier Sløtte.

De fleste sangene er tonesatt av andre, for Dan Andersson var først og fremst dikter. Men Sløtte, som spiller både fele, bass og gitar på konserten, har laget en ny melodi til teksten «Visa för fiol».

– Den er svingende og annerledes, sier Schanke, som sier trioen er spent på mottakelsen hos publikum, særlig på den låta.

– Programmet inneholder mer enn Dan Andersson. For at det ikke skal bli for mørkt i januar, har vi tatt med sanger med andre poeters drømmer også. Noen har vi til og med skrivi sjøl, opplyser Buan, som mener folk som finner vegen til Gamleskolen vil få en fin kveld med sang, musikk, knekkebrød, vann og ost.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken