Inviterer til politisk debatt om omstillingen i Gran

Aslak Storaker og Wenche Nyaas inviterer til debatt om omstillingen i Gran kommune.

Aslak Storaker og Wenche Nyaas inviterer til debatt om omstillingen i Gran kommune. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Gran bibliotek inviterer til debatt om omstillingsprosjektet i Gran onsdag 8. november .

DEL

InnsendtDet går mot en spennende budsjettbehandling i Gran kommune. Til sammen skal det spares 20 millioner kroner. Dette blir også tema for høstens debatt på Gran bibliotek. Rådmannen kommer og presenterer sitt forslag, og et knippe folkevalgte deler sine synspunkt på disse.

Rådmannens utkast til budsjett innebærer blant annet sammenslåing av skoler, redusert bemanning i barnehagene, og at eiendomsskatten ikke fjernes.

– Uansett hva politikerne til slutt bestemmer seg for er det klart at omstillingsprosessen vil innebære betydelige veivalg for utviklinga i Gran kommune. Da er det viktig at vi legger til rette for at vanlige innbyggere kan komme med innspill til prosessen, sier bibliotekets debattansvarlig Aslak Storaker.

Biblioteksjef Wenche Nyaas håper at arrangementet vil by på en god politisk debatt og nyttig informasjon til innbyggerne i kommunen.

Etter at rådmann Lars Ole Saugnes har lagt fram sin presentasjon vil fem av de politiske partiene i kommunestyret kommentere forslagene og debattere hvordan omstillingsprosessen bør føres videre. De fem som møter er Morten Hagen (GBL), Helge Tryggeseth (MDG), Lars Erik Flatø (Ap), Rune Meier (H) og Pål-Arne Oulie (Sp).

Det vil bli satt av rikelig med tid til å komme med innspill og spørsmål til rådmann og politikere fra salen.

Sissel Skjervum Bjerkehagen, redaktør i Hadeland, leder debatten. Det endelige vedtaket om økonomiplanen og budsjettet for 2018 skal vedtas av kommunestyret 14. desember.

Gran bibliotek

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags