Leif Høghaug leser arbeiderdikt på biblioteket

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtSammen med Anne Marit Godal har Leif Høghaug redigert arbeiderdiktantologien «Alt skal bli forandra. Snart. 100 norske dikt om fellesskap og kamp» (Res Publica 2018). Torsdag 29. november skal Høghaug snakke om – og lese fra – antologien, mens Stein Buan synger og spiller egne arbeiderviser. Arrangører er Gran bibliotek og Hadeland folkemuseum, og foregår på Gran bibliotek.

Hva er et arbeiderdikt? Og hvorfor utgi en slik bok i dag? I etterordet skriver Godal og Høghaug blant annet dette:

«Føremålet med denne antologien er å vise at den norske arbeiderdiktinga har spelt – og framleis speler – ei avgjerande og mangfaldig rolle, politisk så vel som litterært. I eit historisk perspektiv – og la oss ikkje gløyme at eit historisk perspektiv opnar for eit notidsperspektiv – trer arbeidardiktet fram som det sterkaste dømet på at klassekamp også er ein kamp om og i språket. Frå første stund har diktet vore ein integrert del av arbeidarrørsla, ein del som gong på gong har vist seg å vere eit kraftfullt uttrykk for heilskapen.»

Per Sivle, Ellisif Wessel, Rudolf Nilsen, Arnulf Øverland, Alf Prøysen, Terje Johanssen, Stein Buan, Sumaya Jirde Ali er noen av de kjempende dikterne som er med i antologien.

Leif Høghaug har tidligere utgitt flere diktsamlinger og oversatt det kommunistiske manifestet til norsk.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags