Gran er én av 20 kommuner i Innlandet som får besøk av Matgledekorpset

MATGLEDEKORPSET: Kristin Woxen (fra venstre), Ylva Österström, Thomas Håvi Åmot og Signe Marie Johansen i Gran kommune gleder seg til å få besøk fra Matgledekorpset Innlandet.

MATGLEDEKORPSET: Kristin Woxen (fra venstre), Ylva Österström, Thomas Håvi Åmot og Signe Marie Johansen i Gran kommune gleder seg til å få besøk fra Matgledekorpset Innlandet. Foto:

Av

I løpet av uke 11 får Skjervum helse- og omsorgssenter besøk av Matgledekorpset Innlandet.

DEL

InnsendtGran er én av 20 kommuner i Innlandet som får besøk av Matgledekorpset.

Dette er et prosjekt som er knyttet til reformen «Leve hele livet» og utvikling av Norge som matnasjon. Ideen om matgledekorps ble lansert av landbruks- og matminister Bård Hoksrud under inspirasjonsdagen om mat for eldre i Hamar 20. november 2018.

– Dette er et viktig tiltak som skal bidra til å få enda mer fart på vår satsing på god mat, matglede og gode måltidsopplevelser for eldre, sa ministeren under lanseringen.

Pilotprosjekt i Innlandet

Pilotprosjektet i Hedmark og Oppland driftes av Fylkesmannen i Innlandet. Matgledekorpset skal besøke 20 institusjoner i løpet av 2019. Gran kommune meldte interesse for prosjektet, og Skjervum helse og omsorgssenter er nå valgt ut som én av disse 20 institusjonene.

Kokker i korpset

Matgledekorpset består av fem personer med bred mat- og servicefaglig kompetanse:

* Kokk Charlotte Mohn Gaustad

* Kokk Hai Hang

* Kokk og opplevelsesarrangør Hans Brimi

* Hotelldirektør Mona Smestad

* Ernæringsfysiolog Marit Toverud

Ønsker god måltidskultur

– Vi gleder oss til å begynne å jobbe med dette. Vi i Gran er opptatt av mat og ernæring og ønsker å skape en god måltidskultur ved våre sykehjem, sier Ylva Österström, tjenesteleder for avdeling 2 på Skjervum.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags