Grindvoll barnehages høstmarked fikk inn nesten 10.000 kroner: – Det er vi stolte av!

HØSTMARKED: Morten Utheim Øiom ønsket velkommen til årets høstmarked.

HØSTMARKED: Morten Utheim Øiom ønsket velkommen til årets høstmarked. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Hele 101 mennesker med smått og stort var 9. oktober på vårt årlige høstmarked i Grindvoll barnehage.

DEL

InnsendtSom tidligere år handler markedet vårt om flere ting – kunnskap erfaringer, mestringsglede, solidaritet og holdninger. For oss er dette et stort prosjekt som vi jobber med over lang tid – fra våren til selve dagen.

Selve høstmarkedet er en sosial arena der barn, ansatte, foreldre og andre gjester får servert grønnsakssuppe, skravler og koser seg. Suppa ble delvis laget av grønnsaker vi har dyrket selv, og som barna selvfølgelig har vært med på å plukke og lage.

De minste barna våre hadde bakt 120 rundstykker – en super jobb for små hender. Høstmarkedet ble åpnet av Morten, og deretter fortalte Per Egil Tangen fra Estlandgruppen om arbeidet de gjør i Estland både for barna på barnehjemmet og for barna som bor i slummen. Tilbud om mat og leksehjelp gjør et hav av forskjell.

Laget av barna

Så kunne handelen begynne.

Det var lang kø, og stor rift om de mange produktene vi hadde til salgs: sitteunderlag i ull, syltetøy, saft, ringblomstsalve, poteter, kjeleunderlag, krydderolje, eplekake og enda litt mer. Alt laget av barna «våre» som har plukket, kokt, saget, limt, kuttet, veid og virkelig stått på med god hjelp av engasjerte og idérike voksne. Skikkelig teamwork. Og morsomt!

Underveis i prosjektet har vi lært mye – både om alt som skal lages, men viktigst om barnehjemmet vi støtter jevnt og trutt med mange tusen kroner hvert år. For de heldige barna våre er det vanskelig å se for seg hvordan barna på barnehjemmet og slummen i Estland har det, men at verden er ganske urettferdig er vi i hvert fall sikre på.

Omsorg for medmennesker

Og da blir hjelpelysten stor, og det oppleves fint for både liten og stor å kunne hjelpe. Vi tror det er en god holdning å ha med seg videre i livet at alle kan gjøre litt. Vise omsorg for medmennesker – selv om vi ikke kjenner dem personlig.

Avslutningsvis kunne vi kaste suppetallerkener i potetåkeren. De var nemlig laget av nedfalls palmeblader. Samme vei gikk skjeene av trespon og komposterbare kopper. For miljøbevisste må vi være, og nå skal avfallet bli fin jordforbedring framfor søppel som krever energi å bli kvitt. Å være miljøvennlig er også å vise medmenneskelighet i praksis.

Summen i år ble hele 9861 kroner! Det er vi stolte av!

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags