Skandinavisk mesterskap og spillet mot kreft

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

11. november byr nok en gang 3. klasse idrett ved Hadeland videregående opp til en natt med energi, engasjement, glede og fotball. Denne gangen toppes det ved å invitere freestyle-triksere fra Norge, Sverige og Danmark, for å kjempe om tittelen skandinavisk mester i balltriksing.

Stolte arrangører

Elevene er stolte av å kunne arrangere et internasjonalt mesterskap i kultursalen, hvor det kommer 16 utøvere til sammen fra de skandinaviske landene. Utøverne vil gjøre sitt aller beste for å imponere dommerne som kommer fra Polen og Tsjekkia. Kun de vanskeligste og mest krevende triksene vil sende dem videre mot en plass i sluttspillet. Det vil ikke bli enkelt oppgave ettersom to av de norske utøverne som skal delta er, eller har vært verdensmestre tidligere. Det blir et stort kalas for alle som tar seg turen.

Verdensmestere

Tobias Becs og Erlend Fagerli er to av de norske utøverne som deltar. Becs vant NM, EM og VM i 2015. Erlend Fagerli er også blant de beste i verden. Han møtte Tobias Becs i finalen under NM 2015, men måtte se seg slått med kun en ball-lengde. Under VM i Tsjekkia dro Erlend Fagerli seier med hjem og kunne kalle seg selv verdensmester for første gang. Disse to skal nok en gang møtes og konkurrere under Skandinavisk mesterskap på Gjensidige nattcup 2016.

Vår lokale triksekonge

Lorenz Marius Kleven er en de 16 utøvere som skal vise sine triks under Skandinavisk mesterskap. Han har fordelen av hjemmebane. Vår lokale triksekonge fra Gran sikret seg en plass i Skandinavisk mesterskap etter å ha triksa seg inn på en 6. plass under NM tidligere i år.

På morgenen etter mesterskapet kommer deltakerne tilbake for å vise noen av sine triks til alle som har lyst til å prøve seg. Alle som har vært med på nattcupen kan møte opp i kultursalen for å få litt undervisning av denne verdenseliten.

Spiller mot kreft

Da årets arrangører startet i første klasse på Hadeland videregående skole, fikk de høre om de arrangementene de skulle gjennomføre. Nattcupen var en av dem. For under et år siden døde ene læreren i klassen av kreft. Hun var et stort forbilde for mange, og betydde mye for klassen. Under årets nattcup har klassen bestemt seg for å gi ti prosent av inntektene til Kreftforeningen.

Klassen har invitert et spekter av forskjellige kjendiser, fra tv-kjendiser til rektor på Hadeland Videregående skole. Mayoo Indirian som var med i Paradise hotell i 2016 var den første som takket ja, og kommer til Hadeland for å være med på veldedighetskampen. I tillegg skal unggutten Eivind Wøien (Maybon), låtskriver fra Hadeland, være med å støtte en god sak. Rektor ved skolen er også invitert til å delta.

NORGESMESTER: Tobias Brandal Busæt (i midten) ble norgesmester, etter å ha slått Erlend Fagerli (til venstre) i finalen. Bilde fra 2015.

NORGESMESTER: Tobias Brandal Busæt (i midten) ble norgesmester, etter å ha slått Erlend Fagerli (til venstre) i finalen. Bilde fra 2015.

Ordførere som er enige om noe

Det hender kanskje at ordfører for Lunner kommune, Harald Tyrdal, og ordfører for Gran kommune, Willy Westhagen, ikke har samme synspunkt på alt, men å støtte kreftforeningen syntes de begge var helt suverent. De skal være kaptein for hvert sitt lag under veldedighetskampen på Gjensidige Nattcup. De legger politikken til side og gjennomfører en real fotballkamp for å støtte kreftforeningen. 

Håkon Hilden

Nestleder ved Gjensidige Nattcup 2016

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken