Håkon hacker museet: Nå er det (snart) slutt

SLUTT: Nå som sesongen er slutt, skal jeg velge de 100 beste postkortene som dere har skrevet til "en fremmed", og sende dem til tilfeldige folk rundt omkring i Norge.

SLUTT: Nå som sesongen er slutt, skal jeg velge de 100 beste postkortene som dere har skrevet til "en fremmed", og sende dem til tilfeldige folk rundt omkring i Norge. Foto:

Av

«Håkon hacker museet» har sin siste åpningshelg, men det gjenstår noen ting.

DEL

Tusen takk til alle som har besøkt «Håkon hacker museet» og Hadeland Folkemuseum i sommer! Det har vært publikumsrekord og god stemning. Denne helgen er den siste det er åpent, før utstillingen skal pakkes ned.

Postkort

Mange av dere som har kommet på museet, deltok i kunstprosjektet «postkort til en fremmed». Inne i bygningen «Skute» la vi fram gamle postkort fra museet, og inviterte alle til å skrive et postkort til en fremmed.

Det er det mange som har gjort!

Og nå gjenstår min del av jobben, som lovet: Jeg skal velge ut de 100 beste kortene og sende dem til tilfeldige mennesker rundt omkring i hele Norge.

Det er mange hundre kort som henger på museet nå, og jeg gleder meg til å lese alle! I løpet av høsten er det mange nordmenn som får seg en hyggelig overraskelse når de henter posten.

Fakta

* Håkon Forfod Sønneland holder vanligvis til på Glasslåven kunstsenter, men i 2020 er han engasjert for å «hacke Hadeland Folkemuseum».

* En hacker «bryter grenser eller jobbe seg rundt begrensninger».

Eiendomssalg

Dessuten gjenstår det å «selge» bygningen «Vienbråten». Den la vi ut til salg på finn.no (det varte noen uker før den ble fjernet av kontrollørene), med profesjonelle bilder og takst. Poenget var å vise hvordan en bygning kunne selges i år 1900, med metodene fra i dag.

Og hvis du besøker museet denne helgen, kan du ta med deg en salgsoppgave som blant annet inneholder mye informasjon om nabolaget (avstand til brenneriutsalg: 15 minutter, andel som er gift: 34%, andel som eier egen bolig: 6%).

Det blir visning og budrunde på denne boligen. De som legger inn bud, gir et bidrag til bevaringen av bygningene på Hadeland Folkemuseum. Og den som legger inn det høyeste budet, får en plakett på veggen av bygningen, og en liten kopi av huset.

Med dette ender rekken av spalter her i avisen Hadeland. Takk til deg som har fulgt med på ferden!

PS! Selv om utstillingen er ferdig, kan du gå tur i museumsparken hele døgnet, året rundt, når du vil.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken