Har du et avstandsforhold?

Av
DEL

HÅKON HACKER MUSEETEr du en av dem som elsker Hadeland Folkemuseum, men som sjelden drar på besøk?

Jeg har følelsen av at alle som bor på Hadeland liker Hadeland Folkemuseum. Bare tenk hvilken katastrofe det ville vært om Grinakerbygningen skulle brenne, for eksempel. Det ville utløst sterke følelser.

Men likevel er det mange som aldri besøker museet. Slik er det jo overalt – da jeg bodde i Oslo, var det heller ikke så ofte jeg dro til Holmenkollen eller på Vikingmuseet. Museene er der hele tiden, så man kan like gjerne dra dit «neste helg».

Ikke Hadeland Gamle Hus-museum

I de siste par årene har jeg besøkt mange skoleklasser på Hadeland for å trigge interessen for tekst, foto og kreativitet. Jeg har spurt mange av elevene:
«Hva forbinder dere med Hadeland Folkemuseum?»
Et svar som alltid kommer tidlig, er dette:
«Gamle hus!»
Men det er ingen som har sagt «mennesker».
Og likevel: Det heter jo ikke «Hadeland Gamle Hus-museum. Det heter Hadeland Folkemuseum!
For selv om bygningene er interessante i seg selv, er det mye viktigere hva de har å fortelle om menneskene som har bodd i dem. Og bygningene er dessuten bare en liten del av all aktiviteten som skjer på museet.

Kom i år

Så nå prøver vi å få fram dette budskapet: Akkurat i år skjer det noe spesielt på Folkemuseet! Sagt med et slagord, er målet mitt «å lage museum for folk som ikke går på museum». Fra åpningen 2. juni skal det være morsommere og mer overraskende å dra på besøk i år, enn det har vært før.
Og om du vil ha med deg «Håkon hacker museet», da må du ta turen denne sommeren. For til høsten pakker vi ned hele greia.
Håper vi sees før det!
Du kan følge prosjektet på instagram @tenkutenforboksen eller facebook.com/tenkutenforboksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags