Harestua barnehage deltar på «No finish line»

«No finish line»: Gina Therese Gillebo-Skovly forteller at Harestua barnehage deltar.

«No finish line»: Gina Therese Gillebo-Skovly forteller at Harestua barnehage deltar.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtJeg vil gjerne fortelle dere hva min fantastiske arbeidsplass, Harestua barnehage, har planlagt å gjøre i høst.

Vi er en personalgruppe på tolv stykker og i fjor deltok vi på Østlandske lærerstevne i Oslo for å øke og fornye kunnskapen vår. Vi var påmeldt blant annet på et foredrag holdt av Ada Sofie Austegard for Stine Sofies stiftelse. Dette foredraget gjorde kraftig inntrykk på oss alle sammen.

Hennes historie og ord, det var slik at man kjente det langt inne i hjerterota.

Stine Sofies stiftelse er en norsk stiftelse som arbeider for å beskytte barn mot vold og overgrep, for å avdekke vold og overgrep mot barn og for å sikre barnas rettssikkerhet. Stine Sofies stiftelse ble etablert av moren til Stine Sofie i 2000, etter at Stine Sofie (8) og Lena (10) var blitt voldtatt og drept i Baneheia i Kristiansand.

I dag jobber det over 40 mennesker i stiftelsen, og i 2016 åpnet Stine Sofie-senteret: verdens første kurs- og mestringssenter for voldsutsatte barn. Dette er et helt fantastisk prosjekt, som trenger all den støtte og oppmerksomhet den kan få.

I våres dukket det opp informasjon på Facebook om et løp som heter «No finish line»

«No finish line» er et enkelt løp, tilgjengelig for alle, med lav terskel for deltagelse. Løpet ble første gang arrangert i Norge i 2016. «No finish line» Oslo 2018 finner sted fra 20. til 23. september på Rådhusplassen.

Arrangementet går over tre døgn. Banen er åpen døgnet rundt og man går eller løper så mange runder man har lyst til.

For hver runde du løper eller går vil «No finish line» sine støttespillere gi 10 kroner til Stine Sofies stiftelse. Det eneste du trenger å gjøre er å melde deg på, og begynne turen!

En runde er 800 meter og du kan gå eller løpe så mange runder du vil! Deltageravgiften er kr 50 for barn og kr 100 for voksne.

Dette var det en av damene i personalgruppa som oppdaget og luftet som et forslag for styreren vår, Bente Elisabeth Natvig, at vi kanskje kunne delta på sammen. Vi har gjennom forrige året også jobbet mye med et arbeidsmiljøprosjekt og dette var midt i blinken for oss som ønsket oss muligheter til sosialt samvær utenfor jobb. Bente ordnet det derfor slik at vi kunne bruke et av møtene våre i år til å delta på dette alle sammen!

I våres valgte vi også tema for dette barnehageåret, som endte på «Det er min kropp, mine følelser».

Dette har vi forpliktet oss til å jobbe med gjennom hele året, på forskjellige måter til de ulike alderstrinnene. Vi er i en spennende prosess nå med å finne ulike og gode måter på å formidle til barna våre hva de ulike følelsene heter, hvordan de kan kjennes ut, hvordan man kan håndtere de og hvorfor det er bra å snakke om hva man føler.

Hvem bestemmer over kroppen vår, hva er god berøring og hva er vond berøring, hva har de voksne lov til og ikke lov til, hva er en god hemmelighet og hva er en vond hemmelighet. NRKSUPER hadde i fjor temaet «Overgrep» og produserte kortfilmene som heter «Kroppen min eier jeg». Disse så jeg sammen med førskolegruppa i fjor, som nå er skolebarn dette året. Det var en veldig spesiell opplevelse å kunne se disse sammen med barna. Vi hadde gode samtaler etterpå, og stoppet filmene underveis slik at de kunne stille spørsmål.

Dette er noe vi vil fortsette med å gjøre med førskolegruppene våre, og derfor kan vi sende de videre til skolen når den tiden kommer og vite at vi har gjort jobben vår på dette området. Det er en god følelse! De vil være bedre rustet mot overgrep når de har denne informasjonen.

Det er utrolig viktig at vi som jobber i barnehage engasjerer oss i dette, overgrep mot barn er et samfunnsproblem, og det er vi som jobber med barn og foreldre som har det største ansvaret for å lære barna om egne grenser og bidra til at de utvikler et positivt kroppsbilde.

Med tanke på hvor mange barn og ungdom som i dag sliter med å ikke føle seg bra nok, er det ekstra viktig at vi forteller barna at de ER bra nok, akkurat som de er. Kroppen den skal virke, den skal brukes og den skal tas vare på – ikke vises fram. Vi kan heller vise fram hvem vi ER som personer. Kunnskapen vår, talentene vi har, empatien og medfølelsen vår, engasjementet vårt og bidra til et fellesskap hvor vi løfter hverandre opp, og ikke tråkker hverandre ned.

Jeg gleder meg ekstra mye til dette barnehageåret, og har stor tro på min fantastiske personalgruppe og jobben vi har foran oss! Til slutt vil jeg oppfordre Hadeland til å bidra i kampen mot vold og overgrep, ved å informere leserne sine om «No finish line» og oppfordre folk til å delta – slik at vi alle kan gå/løpe – for en barndom uten vold og overgrep!

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags