Rut-Elise (27) besøker Jaren for å snakke om tvil

Rut-Elise Berg (27) er student, men er også en av de faste talerne i Filadelfiakirken i Oslo. Tre søndager i vinter besøker hun Jaren misjonshus.

Rut-Elise Berg (27) er student, men er også en av de faste talerne i Filadelfiakirken i Oslo. Tre søndager i vinter besøker hun Jaren misjonshus. Foto:

Mange forbinder kanskje kirke med tro. Men det er tvil som er tema når Rut-Elise Berg besøker Jaren misjonshus søndag 27. januar.

DEL

Det er første gang Jaren misjonshus får besøk av Rut-Elise Berg (27). Hun bor i Oslo og studerer til å bli lærer. Ved siden av er hun en av de faste talerne i Filadelfiakirken i Oslo, hvor blant andre tv-pastor Egil Svartdahl hører hjemme. 

Tvil og psykisk helse

27. januar er den første av tre gudstjenester Berg besøker Jaren misjonshus denne vinteren. Tema denne første ettermiddagen er altså tvil. 10. februar skal hun snakke om psykisk helse og utilstrekkelighet. 24. mars er temaet «vennskap med Gud».

– Jeg har hørt Rut-Elise tale flere ganger tidligere og synes hun er spesielt god til å snakke om litt vanskelige temaer. Tvil og psykisk helse er nok ikke de temaene det snakkes mest om fra talerstolen i kirker og bedehus. Det er samtidig temaer som jeg tror de fleste av oss har erfaring med. Det er viktig at vi kan snakke om dette i kirkene, sier Kine Vik-Erstad, som sitter i styret på Jaren Misjonshus.

Alle er velkommen

Vanligvis er det en gjeng på mellom 40 og 60 personer som samles til gudstjeneste på Jaren misjonshus annenhver søndag. 

– Her er det rom for både barn og voksne. Vi har søndagsskole for de yngste parallelt med gudstjenesten. Alle som vil er velkommen til å være med, inviterer Vik-Erstad.

Hun legger til at det serveres kveldsmat etter hver gudstjeneste for dem som ønsker det.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags