Førjulskos med julemarked på Harestua

MARKED: Noe av det som var å få kjøpt på julemarkedet.

MARKED: Noe av det som var å få kjøpt på julemarkedet. Foto:

Av

På lørdag ble det arrangert julemarked i og utenfor Gamleskolen på Harestua, der flere lokale aktører og produsenter deltok.

DEL

Ditt HadelandHjemmestrikk, gårdsprodukter, mat og treverk var blant noe av det som kunne friste de besøkende som tok turen innom. I tillegg ble det arrangert juleverksted der barna kunne lære å lage lykter ved hjelp av hermetikkbokser og spiker. Linda Nordseth og Jørgen Hermansen sto for musikalsk innslag fra stabburstrappa og fotballgruppa sto for servering gjennom dagen.

Arrangørene var strålende fornøyde med både godt oppmøte, nysnø og fint vær. Jeg fikk besøk av en nisse på morgenen i dag som på kort tid ga meg alt som sto igjen for at dette skulle bli perfekt, forteller Linda Nordseth.

RUDOLF: Lettere forkledd firbeint blir reinsdyr.

RUDOLF: Lettere forkledd firbeint blir reinsdyr. Foto:

Nissen hun sikter til er ildsjelen Odd Oppen, som i tillegg til å stille opp med hesteridning, på kort tid også ordnet opp med både bålpanne, fuglenek og sitteplasser til de besøkende.

Spesielt med gamleskolen

– Det er det jeg kaller førjulsmagi. Det er noe spesielt med Gamleskolen. Bare tømmerveggene og litt julemusikk i seg selv gir julestemning, og når det da i tillegg blir fylt opp med hjemmelagde varer og blide ansikter er det ganske lett å kunne kalle det et vellykket arrangement. Dette er det andre året vi prøver oss på et julemarked her, og vi ser ingen grunn til å ikke fortsette med det, sier arrangøren.

Gamleskolen på Harestua som ble bygd på 1880-tallet er blant den eldste bygningen i Lunner kommune. Mot slutten av det første tiåret på 2000-tallet var bygget i elendig forfatning og sto i fare for å bli revet, men takket være flere privatpersoner og ildsjeler er nå bygget tatt i bruk og har blitt et kjært samlingspunkt for lokalbefolkningen på Harestua.

Maleklubb og kulturbruk

Bygget brukes i dag til ulike kulturelle arrangementer i regi av Kulturbruket Harestua og Gamleskolens venner. Én torsdag i måneden arrangeres konseptet Hørestua, som er et intimkonsertkonsept med nasjonale og internasjonale artister.

MARKED PÅ HARESTUA: Fra julemarkedet ved Gamleskolen på Harestua.

MARKED PÅ HARESTUA: Fra julemarkedet ved Gamleskolen på Harestua. Foto:

I andre etasje finner man i dag lokalene til Harestua maleklubb som er en kunstforening bestående av et knippe kreative og dyktige damer, og i naborommet har Gamleskolens venner laget et lite museum med eldre gjenstander fra da skolen var i drift.

Kulturbruket Harestua bruker bygget i forbindelse med flere større arrangement som blant annet Elvelangs og Sagstokk, og det er ingen tvil om at Gamleskolen har blitt en viktig kulturell møteplass både for de unge og de eldre på Harestua.

GAMLESKOLEN: Julestemning og julemarked.

GAMLESKOLEN: Julestemning og julemarked. Foto:

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags