Korprosjekt for ungdom: Sang gir glede!

ØVING: Prosjekt Hadeland ungdomskor, her fra ei øvingsøkt sist vinter.

ØVING: Prosjekt Hadeland ungdomskor, her fra ei øvingsøkt sist vinter. Foto:

Av
DEL

Ditt Hadeland Prosjekt Hadeland Ungdomskor (PHUK) er et lavterskeltilbud til ungdommer mellom 14 og 25 år. Det er et blandakor-prosjekt i første omgang, og senere et kortilbud til jenter og gutter som er glad i å synge, og gjerne gjør det i kor.

Koret skal være frittstående og nøytralt, både med hensyn til livssyn og politikk.

Det er viktig å presisere at prosjektet er privat og drives av frivillige. Vi gjør alt det praktiske. Hadeland Kulturskole, Ung Hadeland, Hadeland videregående skole og Brandbu, Gran og Lunner ungdomsskole er støttespillere.

Hvorfor gjør vi dette? Det eksisterer ikke et liknende kortilbud på Hadeland. Har ikke vært heller siden 1995 (Augedalskorene).

Vi synes at dere ungdommer fortjener å ha et slikt kulturtilbud innen sang og musikk, korsang, solosang. Det er alltid bruk for dyktige solister i et kor. Å synge i kor er hyggelig, sosialt, utviklende og sunt for kropp og sjel.

Det er forsket på og vitenskapelig bevist at korsangere har helsemessige gevinster. Kort sagt: Korsang er en topp givende hobby!

Et ungdomskor, slik vi tenker oss det, vil være med å styrke korfloraen i Gran og på Hadeland. I Gran kommune, som på KorGallaen i 2017, ble kåret til årets korbygd i Innlandet, er det cirka 20 kor med «smått og stort». Resten av Hadeland bidrar også i stort monn her. Det er 10 kor herfra som er medlemmer i Norges Korforbund.

Hvordan gjør vi det? Oppstart senest mandag 31. august 2020. Øvingslokale blir i oppstarten på Marienlyst, Jaren. Prosjektleder er Tor Gunnar Haugerøy og dirigent Johan Christian Torsvik Bruun fra Oslo.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken