Gå til sidens hovedinnhold

Swingende konsert med Brandbu skolekorps

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag 11. november inviterte Brandbu skolekorps (BSK) til høstkonsert. Og for en gnistrende konsert det ble! Vi har etter hvert blitt vant til at BSK leverer konserter utenom det vanlige, men maken til dette har vi knapt sett eller hørt noe skolekorps levere.

Konserten besto av to deler. Hovedkorpset startet første avdeling tradisjonelt på «korps-vis», der filmmusikk ble presentert på en god måte. BSK har meldt seg på til NM, og er alt i gang med NM-stykket sitt. Første del av det ble presentert. Her viste korpsmusikerne bredde ved at de skapte stemning med god samklang i tillegg til stemningsfylt korsang. Imponerende i seg sjøl.

Aspiranter og mellomkorps leverte på sitt artige og sjarmerende vis. Det er tydelig at det spirer og gror i rekkene. Mange framtidig dyktige musikere er definitivt på veg.

 

Gehørspill

I andre avdeling tok det fullstendig av i en fullsatt storsal på Granvang. Alt av stoler, notestativer og noter ble ryddet unna. Hele andreavdelingen presenterte de med gehørspill, ikke et eneste noteblad fantes på scena. Dette var musikk som tradisjonelt ikke blir forbundet med korps. De lokalkjente veit at dirigent for hovedkorpset, Arne Bilden er svak for både blues, jazz og rock. Dette har han på et imponerende vis gitt videre til musikerene i korpset. Det ble levert swingende musikk der enkeltmusikere og grupper med den største selvfølge og sikkerhet leverte improviserte soloer mens korpset kompet. Publikum var svært begeistret, og for mange kriblet det i dansefoten. Enda mer imponerende ble det på slutten av konserten, da både mellomkorps og aspiranter ble med hovedkorpset og spilte så taket nærmest løftet seg.

 

Spilleglede

Det er fasinerende å se hvordan dirigentene Thomas Petersen, Lene Karen Bilden, og Arne Bilden evner å gi musikkglede, spilleglede og ikke minst formidlingsglede til medlemmene i BSK. De har alle tre en entusiasme de på imponerende vis har greid å la smitte over på korpsmedlemmene, store som små.

I etterkant av konserten er det nærliggende å stille spørsmålet om merkelappen «korps» er den mest dekkende for BSK. De er et brassband, og betegnelsen «band» er nesten mer dekkende ut fra musikkopplevelsen vi som publikum sitter igjen med etter at BSK har showet seg gjennom kvelden. Det er bare å ta av seg hatten og konstantere at BSK innfrir, hver gang! Dette var kult.

 

Kommentarer til denne saken