Hadeland jazzforum presenterer Kristin Asbjørnsen på Folkets hus i Brandbu

HUSET: Kristin Asbjørnsen spiller på Huset i Brandbu lørdag 12. oktober

HUSET: Kristin Asbjørnsen spiller på Huset i Brandbu lørdag 12. oktober Foto:

Av
DEL

InnsendtKristin er en av de mest originale og kritikerroste stemmene i norsk musikk gjennom de siste 25 år. Hennes kunstneriske uttrykk har møtt stor interesse, gjennom mangeårig internasjonal konsertvirksomhet. I fjor utkom Kristins siste album Traces Of You til strålende mottakelse.
Sangene åpnet nytt terreng i Kristins mangefasetterte univers. Med sterk meloditeft og poetisk lyrikk veves gitarer, vestafrikansk kora og stemmer sammen i et særdeles vakkert og meditativt lydlandskap. Musikken bærer avtrykk fra vestafrikansk musikk, vuggesanger og kontemplativ, nordisk jazz.
Albumet tok utgangspunkt i sanger fra Kristins bestillingsverk «Traces of You» for Global Oslo Music i 2016. Utgivelsen ble etterfulgt av konserter i Norge, Tyskland, Italia og Spania. En rekke nye konserter står for tur i Europa høsten 2019.
Sildrende afrikanske ornamenter står i lekende dialog med et klangfylt gitarunivers. Kristins lyrikk er oversatt til vestafrikansk mandinka, i berørende samsang med Suntou. Sangene er som váre fornemmelser; om livsavtrykk, nærvær og kjærlighetens omdannelser.
Kristins Traces Of You-musikk og hennes personlige tolkninger av afroamerikanske spirituals danner ramme for kommende konserter. Det er alltid en stor opplevelse å høre Kristin på scenen, og det er duket for en unik konsertopplevelse med Kristin og hennes to eminente musikere.
Kristin Asbjørnsen – vokal, Olav Torget – gitarer & vokal, Suntou Susso – kora & vokal.

Hadeland jazzforum ønsker velkommen til konsert på Folkets Hus i Brandbu lørdag 12. oktober.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags