Adventskonsert til inntekt for barnehjem i Ukraina på Betel Harestua

KONSERT: Karin Fristad, Espen Aslaksen og Ingar Wold.

KONSERT: Karin Fristad, Espen Aslaksen og Ingar Wold. Foto:

Av
DEL

InnsendtOnsdag 12. desember avholder Hadeland janitsjar adventskonsert på Betel Harestua. Konserten er en gave til «Aksjon vennskap», og overskuddet fra konserten går i sin helhet til barnehjemmet i Khyriv.

120 barn bor i dag på barnehjemmet. I tillegg er det 220 lokale barn som går på skolen der.

Aksjon vennskap har pusset opp soverom, klasserom, tannlegekontor, musikkrom med mer. Alle barna har fått nye senger og nattbord.

Musikkorpset på barnehjemmet

Da Ingar Wold besøkte barnehjemmet med styret i Aksjon Vennskap oktober 2015 spurte rektor om det var mulig å skaffe noen musikkinstrumenter. De hadde da fått en tidligere militærkorpsdirigent dit, og han skulle ha noen timer med musikk hver uke. De hadde søkt myndighetene om penger til instrumenter, men fikk ingen.

De hadde da bare to meget gamle horn. Wold lovet at de skulle gjøre et forsøk.

– Tok kontakt med Hadeland janitsjar, Vestre Lunner musikkforening og Maura skolekorps. De ga oss flere instrumenter, og dermed var vi i gang. Ble tipset om BA musikkservice i Oslo og tok kontakt. De bidro med service på instrumenter vi hadde fått, og ga oss mange flere, sier Wold, og fortsetter:

– Sommeren 2016 sendte vi de 34 første instrumentene. De ble klarert i tollen og mottatt på barnehjemmet høsten 2016. Da vi besøkte barnehjemmet i april 2017 sto det nye korpset utenfor og spilte «Ja vi elsker» for oss. Det var mange som ville lære å spille, og sommeren 2017 sendte vi ytterligere 40 instrumenter.

Det er nå 65 barn i spilleopplæring, og musikklæreren har fått full stilling. I 2017 spilte korpset på 25 forskjellige arrangementer i regionen. Nå før jul er de rundt og spiller på andre barnehjem, og på offentlige arrangementer.

Ved vårt siste besøk i oktober 2018 hadde vi med en saxofon som var gitt av Egge musikk og A.Ø. Lunner. Dette instrumentet hadde de ønsket seg lenge.

Korpset betyr mye for barna på barnehjemmet. De er ikke lenger «bare» barnehjemsbarn, men musikere som opptrer for andre. De øver mye, og dirigenten forteller at det er 14 timer med øvelser i uka». Så langt Ingar Wold.

De ønsker seg nå et anlegg med mikrofon og høyttaler, slik at de kan presentere seg og det de spiller når de er ute på spilleoppdrag. Så får vi se om vi klarer å hjelpe dem med det. Det hadde vært moro, avslutter han.

Instrumenter til overs?

Kanskje noen har noe liggende som de kan avse? Det hadde vært flott.

I Hadeland janitsjar er vi så imponert over denne helt uegennyttige innsatsen, at vi gjerne vil være med å bidra. Derfor gir vi hele overskuddet fra konserten til Aksjon vennskap. Kanskje finner vi noen instrumenter også.

En forespørsel hos Askim janitsjar skaffet en trompet og en tuba. Kanskje det ligger noe hos andre også, som kan glede noen barnehjemsbarn i Ukraina?

Under konserten medvirker også Karin Fristad med smakebiter fra Hadeland janitsjars oppsetning «Angrer ingenting», om Edith Piafs liv, som blir oppført i Hadeland kultursal i januar.

Hadeland janitsjar ønsker med dette alle hjertelig velkommen til en adventskonsert med ekstra mening.
 

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags