Babette i Steinhuset

Babette: Skuespiller Gro Ann Uthaug.

Babette: Skuespiller Gro Ann Uthaug. Foto:

Av
DEL

InnsendtSelv om Steinhuset ikke kan oppvise noen stor teaterscene, lar det seg gjøre med litt oppfinnsomhet og framføre mindre stykker. Vi får igjen besøk fra Østre Toten, nemlig Tema Teater med Gro Ann Uthaug.

Babettes gjestebud er en av de store humoristiske og dyptgripende novellene fra den danske forfatteren Karen Blixen
(1885 – 1962). Den kom i samlingen Skjebneanekdoter i 1958.

Babette er flyktning fra Paris. Hun kommer til et lite bygdesamfunn i Norge, og blir innlosjert hos to voksne ugifte og strengt pietistiske søstre. Her blir Babette kokk, og lærer å lage velling, kålrotstappe og potetklubb. Søstrene formaner henne også om at «Mat er kun for å gi næring, ikke for nytelsens skyld».

Babette blir hos søstrene i fjorten år. Men før franske Babette kommer til Norge, var hun kjøkkensjef på en av de mest eksklusive restaurantene i Paris, noe søstrene selvsagt ikke vet noe om.

Skuespiller Gro Ann Uthaug, som fikk kulturprisen i Østre Toten i 2018, fremfører stykket alene, og spiller hele ni forskjellige roller i løpet av den drøye timen forestillingen varer. Hun har også tilrettelagt novellen for scenen.

Gro Ann Uthaug er utdannet ved Mountview Academy of Theatre Arts i London (1976 - 1979) og har også et år på kulturbasert næringsutvikling ved HiL i 2005. De siste 15 årene har hun jobbet mye som regissør på skoler, private teatre og for Tema Teater.

Velkommen til Steinhuset på torsdag.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags