Bygdedagen på Granavollen søndag

BYGDEDAG: På søndag kan du plukke poteter på bygdedagen på Granavollen.

BYGDEDAG: På søndag kan du plukke poteter på bygdedagen på Granavollen. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Innsendt Førstkommende søndag arrangeres den årlige bygdedagen på Granavollen. Det er 14. gangen frivillige lag og foreninger, nærmiljøet på Granavollen og Gran kommune arrangerer bygdedag.

I år markerer dette starten på Potetfestivalen i Gran. Hele det fantastiske kulturmiljøet (på Granavollen) fylles med aktiviteter, dyr og forhåpentligvis mange besøkende. Kom å se alt Granavollen har å by på!

Programmet er mangfoldig, med aktiviteter og opplevelser for hele familien. Den offisielle åpningen er på Kjørkevangen ved ordføreren og Sanne skole.

På Gran gård, den gamle prestegarden, arrangerer Gran, Lunner og Brandbu bondelag åpen gård. Her møter du alle de vanlige husdyra og barna kan plukke sine egne poteter, hoppe i høyet, kjøre leketraktor, ri, pusse ponnier og kjøre hest med vogn. Det blir demonstrasjon av klauvskjæring, flatbrød- og lompebakst, saueklipping og gjeterhundoppvisning.

Dagen er også markering av den offisielle kulturminnedagen. I år er tema for dagen «Fremtidens kulturarv». Vi har valgt å ha fokus på et middelaldertekstil som ble funnet i Bilden stavkirke. Stiftelsen Steinhuset har jobbet mye med å rekonstruere et nytt teppe ut ifra en gammel akvarell. Dette spennende arbeidet kan du høre mer om på bygdedagen.

I kommunehuset er det liv og røre med demonstrasjon av håndverksteknikker, utsalg, og utstilling. Søsterkirkene, Steinhuset, Glasslåven, Pilegrimssenteret og Helgum gårdsbutikk har alle åpne dører og ønsker velkommen inn. I Glasslåven er det nyåpnet utstilling av Eli Hovdenak, og i Mariakirken er det utstilling av billedkunstner Marit Aabel. Årets nyhet er at også Telthuset er åpent. Her blir det omvisning i lokalene som åpner sommeren 2020.

Granavolden Gjæstgiveri har åpen kafé og middagsservering, og tradisjonen tro vil Mannskoret KK avslutte dagen med sang fra låvebrua på Gran gård.

Små og store ønskes hjertelig velkommen til en mangfoldig Bygdedag på Granavollen med fri entré på alle deler av arrangementet.

Bygdedagen er et stort samarbeidsprosjekt med mange aktører, her er arrangørene:

Gran bondelag, Lunner bondelag, Brandbu bondelag, Østre Gran bygdekvinnelag, Sanne skole, FAU ved Sanne skole, Hadeland ride- og kjøreklubb, Gran/Brandbu bygdeungdomslag, Hadeland travselskap, Steinhusets venner, Pilegrimssenteret, Norsk folkehjelp, Glasslåven kunstsenter, Helgum gårdsbutikk, Granavolden Gjæstgiveri, Granavollen vel, Hadeland Folkemuseum, Hadeland husflidslag, Mannskoret KK, Gran handel og håndverk, Kirken i Gran og Gran kommune.

SE BILDER FRA DE SISTE FIRE ÅRENE:

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken