Dan Børge Akerø til Steinhuset

TIL STEINHUSET: Dan Børge Akerø.

TIL STEINHUSET: Dan Børge Akerø. Foto:

Av
DEL

InnsendtTorsdag 18. oktober kommer Dan Børge Akerø og forteller fra sitt liv i TV-mediet, samt gi oss historier fra et spesielt liv.

Det var hos Frelsesarmeen Dan Børge Akerø lærte å begeistre og erobre publikum.

Han sto på scenen i armeens lokaler fra barnsbein av, og sang og spilte med sine to brødre. Han spilte, vitnet og opptrådte og la grunnlaget for å bli en god TV-underholder.

På 70- og 80-tallet funklet hans røde stjerne. Akerø studerte sosiologi og jobbet ved Institutt for fredsforskning. Det førte ham til Amazonas der han sammen med tre andre entusiaster påviste at norsk industri hadde sine svin i jungelen. Resultatet ble boka Norge i Brasil som skildret hvordan urbefolkningen ble et offer for jakten på råstoffet bauxitt. Dette råstoffet var jo grunnlaget for den ekspanderende norske aluminiumsindustrien.

Dan Børge Akerøs TV-karriere startet i 1978 med frilansarbeid, før han i 1980 ble headhuntet til Dagsrevyen. Dette var starten for Dans eventyrlige reise gjennom programledelse, debatter og reportasjer. I 1987 fikk han sitt store gjennombrudd som programleder i programmet LørDan, som blant annet huskes for innslaget Talentiaden og innslagene av Vaktmestern. For sin innsats har han blitt tildelt tre Gullruten-priser.

Det kanskje ikke alle vet er at denne allsidige mannen spilte tre seriekamper for Skeid i 1. divisjon i 1974, og at han i 2011 ble utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv. Etter et hjerteinfarkt i 2014, har også Dan Børge deltatt i informasjonsarbeid omkring denne sykdommen.

Velkommen til en kveld med en av våre store mediekjendiser, men også en person som har reflektert over sin rolle. I 1989 utga han selvbiografien «Halleluja», hvor han drøftet det falske og det ekte både hos predikanter og programledere.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags