Ensemble Denada og Torun Eriksen gjester Hadeland jazzforum

Til Brandbu: Ensemble Denada og Torun Eriksen spiller på Huset i Brandbu lørdag kveld.

Til Brandbu: Ensemble Denada og Torun Eriksen spiller på Huset i Brandbu lørdag kveld. Foto:

Av
DEL

Ditt Hadeland Det er et særdeles samspilt og vitalt band (14 stykker på scenen) med flere nye unge utøvere som kommer til Hadeland for å levere Erlend Skomsvolls arrangementer av Torun Eriksens musikk og tekster. Inkludert et par helt nye låter som Torun og Erlend har komponert og arrangert nå i høst.

«Denadas store kveld» skrev Dagsavisen etter premiere-konserten på Kongsberg jazzfestival i 2017. Det som skulle være et festivalprosjekt ble til et turnéprosjekt, og hittil har det blitt mer enn 20 konserter med dette konseptet. Fra Bremen til Mo i Rana, inkludert konsertopptak med NRK-TV på Nasjonal jazzscene og et livealbum på Jazzland Recordings. Albumet «Live in Bremen» ble sluppet i alle formater våren 2019. Konserten på Brandbu blir også bandets sesongavslutning for 2019.

Det kunstneriske utgangspunktet for prosjektet er Torun Eriksens album «Grand White Silk», som etter hvert er blitt komplettert med mer repertoar. Alle tekster og all musikk er komponert av Torun Eriksen og arrangert for Ensemble Denada av Erlend Skomsvoll. Skomsvoll tar Eriksens elegante pop-estetikk og bobler den sammen med vindskeiv euro-jazz. Så spisses det hele med sørstats-dampende soul. Resultatet er blitt noen små noveller fra hverdagslivet, med spennvidde fra New Orleansk discogroove og sousafon til rocka og smått burleske uttrykt i retning ESP eller Tom Waits.

Men jazz er det okke som, og arrangør Skomsvoll har satt av godt med plass i partiturene til Ensemble Denada’s formidable solister.
Hadeland jazzforum ønsker velkommen til konsert på Folkets hus i Brandbu lørdag kveld.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken