«Fra Hadeland til prærien» til Trivselshuset i Brandbu søndag

Fra Hadeland til prærien: Jeff Wasserman og Hege Rimestad.

Fra Hadeland til prærien: Jeff Wasserman og Hege Rimestad. Foto:

Av
DEL

InnsendtMusikerne Hege Rimestad og Jeff Wasserman turnerer for tiden på barneskolene i Gran og Lunner med forestillingen «Fra Hadeland til prærien». Folkemusikk fra Hadeland til Amerika og tilbake igjen.

Hege Rimestad (født 1954) har bodd i Gran i mange år og vært aktiv i bygdas musikkliv.

Hun er kjent som pioner på elektrisk fele og vært medlem i flere kjente grupper som Veslefrikk, Amtmandens døtre (videreført i «Halvsøstra») og Mari Boine band. Hun har komponert for teater og barneforestillinger og var selv med som rødnissejenta i NRK-serien Jul i Blåfjell.

Jeff Wasserman (født 1954) er en amerikansk musiker og låtskriver. Han har siden 80-tallet vært med i det norsk-amerikanske bluegrassbandet Gone at Last. Han har også vært medlem av trioen Three Blind med Claudia Scott. I 2016 vant han Edvard-prisen (en pris oppkalt etter Edvard Grieg) i kategorien tekst for «Promised Land» i albumet «Tears of the World».

Gran historielag har invitert Hege og Jeff for å la voksne også få oppleve forestillingen. Utvandring fra Hadeland er registrert første gang i 1848. Utover mot ca. 1910 reiste om lag 12.000 hadelendinger over Atlanteren til Amerika.

En del kom riktignok tilbake. Neste sommer får Hadeland besøk av norskamerikanere. Hege og Jeff inviterer til innspill. Kanskje kan forestillingen utvikles og utvides med tanke på besøket.

Leder for Kontaktforum Hadeland-Amerika, Ole P. Gamme, vil fortelle om registreringsarbeidet med å finne utvandrede hadelendinger. Har du et gammelt amerikabrev liggende? Ta det med! Kanskje vi kan få belyst nye sider ved utvandringen?

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags