Hans Fredrik Dahl kommer til Gran bibliotek

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtHadeland kirkeakademi har invitert Hans Fredrik Dahl, norsk historiker og pressemann, til sitt neste møte.

Det holdes i Gran bibliotek 15. oktober 2018 kl. 1900 i samarbeid med Hadeland litteraturforum. Møtet har fått overskriften «Blant munker, ateister og andre søkende mennesker.»

I sin bok «Kalt til frihet, min bror dom Philip», er han på leting. Han går langs sine barndoms og ungdoms stier for å finne hvor og hvorfor hans eldre bror tok en annen vei enn det en kunne forvente av en begavet ungdom fra Oslos bedre vestkant.

Da broren, Jac (født 1936), konverterer i tjueårsalderen til katolisismen, kom det som et sjokk for familien, for han stopper ikke der. Dahl beskriver livfullt hvordan det var i hjemmet med en «vil-bli-munk». Foreldrene mobiliserer all mulig motstand uten å lykkes. Den katolske kirke gir Jac det alternativ han søker: Guds mening med hans liv. Han forsvinner inn i den strengeste munkeorden, karteuserne. Å, som mor gråt, forteller Dahl

Det er innvirkningen brorens beslutning fikk på Dahl selv vi ønsker å høre denne kjente kulturpersonligheten gi oss et møte med. Han har gjort sin egen livssynsreise og gått fra å være glødende sosialist til å bli troende katolikk. Han har også lovet å bringe med seg noen eksemplarer av boken for salg.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags