Hvordan takler Storbritannia Brexit?

Espen Aas.

Espen Aas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

InnsendtI folkeavstemningen i Storbritannia i juni 2016 stemte 51,9 prosent av velgerne for å forlate EU. Dette skulle skje den 29. mars 2019 kl. 23.00 britisk tid.

Landet er fortsatt EU-medlem, og vi har den siste tiden fulgt en spennende utvikling og diverse opprivende avstemminger i Underhuset. Vi har blitt godt kjent med Underhusets speaker John Bercow. Statsminister May har fortsatt ikke klart å få flertrall for noen form for avtale med EU, og alt hun har oppnådd er en fleksibel utsettelse av Brexit til 31. oktober 2019. Det skal bli spennende å se hva statsministeren kan få til innen denne fristen.

Hvordan takler politikerne i Storbritannia denne innfløkte situasjonen, og hvordan føler en vanlig borger den lange kranglingen om en løsning?

Journalist, forfatter og utenrikskorrespondent Espen Aas kommer til Steinhuset 2. mai og gir oss et innblikk i den noe vanskelige situasjonen.

Aas var utenrikskorrespondent i Storbritannia og Irland i perioden 2013 til 2017, og han kan derfor gi oss et svært godt bilde av hva som skjer.

Aas er utdannet ved Goldsmiths College, University of London, og har i flere år jobbet som økonomi- og politikkjournalist i NRK. I dag er han programleder i NRK TV og leder tidvis Dagsnytt 18.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags