Karl Seglem Band spiller på Huset lørdag

Til Huset: Karl Seglem og hans band.

Til Huset: Karl Seglem og hans band.

Av
DEL

InnsendtEtter at Seglems nye plate «Nunatak» ble sluppet den 26. oktober kommer Karl Seglem med seks musikere til Hadeland jazzforum og skal spille på Huset lørdag 10. november.

Karl Seglems nye mesterverk «Nunatak» tar publikum med på en ekspedisjon gjennom storslått fjellandskap og kronglete underskog. Lydbildet er rått, vilt og vakkert, akkurat som naturen.

Nunatak slippes på CD og vinyl, men først fredag 9. november blir albumet tilgjengelig digitalt. For å feire plateslippet drar septetten på en omfattende plateslippturné i Norge og Tyskland.

Karl Seglem har igjen klart kunsten å krysse jazz og folkemusikk på en sømløs og elegant måte, og i løpet av de siste 30 årene har Karl Seglem blitt til en sjanger i seg selv. Seglems unike signatur forsterkes av stjernelaget av musikere som er med på albumet. Fremst i lydbildet har han mesterspellemannen Håkon Høgemo som er selve hardingfele-motoren. På Nunatak er harding-feleklangen en sentral og gjennomgående del av lydbildet sammen med bukkehornet og Seglems kraftige tenorsaks. Videre har han Sigrid Moldestad på vokal og hardingfele, Lars Jakob Rudjord på tangenter, Andreas Ulvo på piano, Sigurd Hole på bass og Kåre Opheim på trommer.

Albumet byr i tillegg på poesi hentet fra Seglems tre diktsamlinger hvor også grunntemaet er naturen og hvordan Seglem henter krefter og inspirasjon derfra. Det er en klar linje fra et av Karl Seglems tidligere verk «Øko» fram til Nunatak, hvor den røde tråden er engasjementet for å ta vare på naturen.

Seglem har alltid vært opptatt av vår forvaltning av miljøressurser, klima og ikke minst av alt den «uforståelige» forurensningen som mennesket driver med på jordkloden.

Send oss tekst og bilder «

Bidra til Ditt Hadeland! Vi oppfordrer deg til å fortelle om arrangement du har vært på.

Artikkeltags